Επενδύει στην Υγεία η τοπική ΝΟΔΕ Τρικάλων

Με επιτυχία διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής η ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΑΚΕ Υγειονομικών σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ

«Η πρόληψη των χρόνιων παθήσεων είναι επένδυση στην υγεία» ήταν το θέμα της εκδήλωση που διοργάνωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η ΔΑΚΕ Υγειονομικών σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων με την συμμετοχή μελών, πολιτών και επιστημόνων που εισηγήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν σε ιατρικά θέματα.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι Δημήτρης Παπαγόρας – Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΤ , Φοίβος Κοκκίνης – Διευθυντής Πνευμονολογικής ΓΝΤ , Χρήστος Ζήσης – Επιμ. Α’ Υπεύθυνος της Μον. Μεσογειακής Αναιμίας , Βασίλειος Γκιζλής – Γενικός Γιατρός Επιμελητής Α’ Κέντρο Υγείας Μουζακίου, Μαρία Κουνή – Νοσηλεύτρια , Αναστασία Δημητρόγλου – Νοσηλεύτρια, Απόστολος Γιοντζής – Νοσηλευτής, Ειρήνη Κοθρά – Επόπτρια Δημόσιας Υγείας.

Από τους ειδικούς επιστήμονες έγινε αναφορά στις χρόνιες παθήσεις που περιλαμβάνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και τις μυοσκελετικές παθήσεις.

Λόγω του ότι χαρακτηρίζονται συχνά από κοινούς παράγοντες κινδύνου, πολλές από τις ασθένειες αυτές μπορούν να προληφθούν, αν υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο από πλευράς πολιτών, όσο και από πλευράς υγειονομικών.

Όπως υπογραμμίστηκε από στελέχη της ΝΟΔΕ το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.