Επίκαιρο μήνυμα στις σημερινές εκδηλώσεις των Θεοφανείων των Γ.Ο.Χ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών του Παλαιού Ημερολογίου κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στο Σκοπιανό αναφέροντας ότι η Ιστορία ενός Έθνους δεν χαρίζεται

Επίκαιρο υπήρξε το μήνυμα που ήρθε να στείλει σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών, κ. Κοσμάς, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Θεοφανείων που εορτάστηκαν και στο νομό μας με βάση το Παλαιό Ημερολόγιο.

Ο κ. Κοσμάς σε δηλώσεις του, πέραν εθιμοτυπικών ευχών για τη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, που εορτάζεται σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο στις 19 Ιανουαρίου, ήρθε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό, απευθύνοντας έκκληση στους κυβερνώντες να παλέψουν για το καλό της χώρας και της Μακεδονίας, χωρίς να διχάσουν τους Έλληνες σε Βόρειους και Νότιους. Έστειλε το μήνυμα ότι η Μακεδονία ήταν και συνεχίζει να είναι Ελληνική, καλώντας το λαό και τους διοικούντες να μην χαρίσουν σε κανένα την Ιστορία της πατρίδας μας.

«Ο Θεός να μας χαρίσει Θεία Φώτιση γιατί έχουμε να παλέψουμε με πολλούς εχθρούς από Βορρά και Ανατολή. Είμαστε υπέρ της Ειρήνης, καθώς αυτή μας δίδαξε ο Χριστός. Ως Ελληνικό έθνος παλέψαμε για την ιστορία μας και δεν την χαρίζουμε σε κανένα άλλο Έθνος. Ας μην ξεχνούν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και θα συνεχίσει να είναι Ελληνική. Οι διοικούντες θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να μην διχάσουν την Ελλάδα σε Βόρειους και Νότιους», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Κοσμάς.

Κατά τα άλλα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα τελέστηκαν με κάθε επισημότητα σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό της, του Θεού Σοφίας. Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεμβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Γ.Ο.Χ. κ. Κοσμάς, τελώντας τη Θεια Λειτουργία και στην συνέχεια το Μέγα Αγιασμό. Αργότερα με πομπή προεξάρχοντος του Μητροπολίτη, ιερέων και μοναχών και πλήθος πιστών του Παλαιού Ημερολογίου, ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων στην κεντρική πεζογέφυρα του Ληθαίου ποταμού.

Κατά την κατάδυση του Σταυρού έπεσαν στα νερά δυο άτομα και τον Σταυρό ανέσυρε ο 13 χρόνος Απόστολος Ντόντος, από το Αγναντερό Καρδίτσας. Ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου βούτηξε στα νερά για δεύτερη φορά, ανασύροντας το Σταυρό για πρώτη φορά, λαμβάνοντας την Ευλογία του Τιμίου Ξύλου και τις ευχές του κλήρου και του λαού.