Έντονα παράπονα από τους φροντιστές για την μη λειτουργία των φροντιστηρίων

Ζητούν άμεση επαναλειτουργία την στιγμή που λειτουργούν σχολεία αλλά και η υπάρχει επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα

Την άμεση επαναλειτουργία των φροντιστηρίων όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου ζητούν οι ιδιοκτήτες τους. Αν και οι φροντιστές ανέμεναν την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων στις 17 Μαΐου κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα να κυριαρχούν έντονα παράπονα από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων σε όλο το φάσμα του νομού, αλλά και ευρύτερα.

Σημειωτέον ότι τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά για διάστημα 7 ολόκληρων μηνών με εξαίρεση τα τμήματα της γ΄ τάξης λυκείου που λειτουργούν από τις 10 Μαΐου, λόγω και των πανελληνίων εξετάσεων που θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου. Δυστυχώς, τα τμήματα όλων των άλλων τάξεων θα παραμείνουν και για το επόμενο διάστημα κλειστά και θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, αφού η Επιτροπή των Επιστημόνων αυτό αποφάνθηκε.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Φροντιστών Τρικάλων, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας ανοιχτά την διαμαρτυρία τους.

«Είναι γνωστό, ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, από το πρώτο κιόλας lockdown, η Ο.Ε.Φ.Ε και όλα τα Φροντιστήρια είχαν σταθερά γραμμή αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που σύστηνε η Επιτροπή των Επιστημόνων και αποφάσιζε η Πολιτεία. Όταν δε, ανοίγαμε τα Φροντιστήρια, φροντίζαμε να τηρούμε με πλήρη αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα που εξασφάλιζαν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους μας.

Μ΄ αυτή την ευθύνη και τα δείγματα γραφής που έχουμε δείξει, δεν κατανοούμε την επιμονή στη συνέχιση αυτού του τόσο μακροχρόνιου κλεισίματος των Φροντιστηρίων, ενώ ουσιαστικά προαναγγελλόταν το άνοιγμα τους από τις 17 Μαΐου εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι οξύμωρο ένας μαθητής να μπορεί να πάει πια στο σχολείο του, στην καφετέρια ή σε ένα κατάστημα εστίασης, να μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε κατάστημα και να ψωνίσει, να μπορεί να μετακινηθεί διαδημοτικά και να υπάρχει αυτή η ιδιότυπη αντιμετώπισή μας. Είναι οξύμωρο να έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες και τα Φροντιστήρια να παραμένουν κλειστά.», τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Οι φροντιστές ζητούν η ρύθμιση αυτή να επανεξεταστεί. Με δεδομένο ότι σημειώνονται σημαντικά μορφωτικά κενά από το κλείσιμο των σχολείων, κενά που θα αναδεικνύονταν έντονα αν πραγματοποιούνταν οι Προαγωγικές Εξετάσεις όπως και θα έπρεπε, τα Φροντιστήρια έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και τώρα και στο επόμενο διάστημα.

«Όπως στηρίζουμε το Σύστημα Παιδείας και την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για να δώσουν με επιτυχία την μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έτσι πρέπει να μας δοθεί και η δυνατότητα στήριξης των μαθητών όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ευελπιστούμε πως αυτή τη φορά θα πρυτανεύσει η φωνή της λογικής και θα εισακουστούμε.», συμπληρώνεται στην σχετική ανακοίνωση.