Σταδιακή αύξηση στις πωλήσεις υγρών καυσίμων μετά την αναστολή των περιοριστικών μέτρων

Ιδιοκτήτες οχημάτων από το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου έληξαν τα περιοριστικά μέτρα ξεκίνησαν να εφοδιάζονται με καύσιμα για μικρές και μεγάλες μετακινήσεις εκτός των στενών ορίων του νομού

Η άρση του πολύμηνου lockdown και η αναστολή των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης από νομό σε νομό αποτέλεσαν την αφορμή για την σταδιακή αύξηση των πωλήσεων σε υγρά καύσιμα.

Από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, όπου ουσιαστικά έληξαν τα περιοριστικά μέτρα της μετακίνησης από νομό σε νομό άρχισε η σταδιακή αύξηση της κίνησης στα πρατήρια με τους πολίτες να σπεύσουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκίνητών τους με καύσιμα, προκαλώντας χαμόγελα στα παγωμένα, για ένα τουλάχιστον εξάμηνο, πρόσωπα των πρατηριούχων.

Όπως τονίζουν οι πρατηριούχοι από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων η κίνηση άρχισε να σημειώνει ραγδαία πτώση, η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούσε το 80%. Το γεγονός αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο από τους πρατηριούχους καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην διάρκεια του πρώτου lockdown την άνοιξη του 2020.

Αν και τα πρατήρια παρέμειναν ανοιχτά δυστυχώς η κίνηση ήταν ελάχιστη, καθώς οι μετακινήσεις γινόταν μονάχα στα στενά όρια της περιοχή μας κι όχι εκτός νομού, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν.

Τα έσοδα των πρατηριούχων δυστυχώς μειωνόταν εβδομαδιαία χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να μπορούν να πράξουν κάτι. Στους χαμηλούς τζίρους ερχόταν να προστεθούν τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων που πραγματικά αποτελούσαν βραχνά στους ιδιοκτήτες.

Με την αναστολή των περιορισμών στις μετακινήσεις από το περασμένο Σαββατοκύριακο κιόλας, η κίνηση άρχισε να αυξάνεται, με τους κατοίκους της περιοχή μας να σπεύδουν να εφοδιαστούν καύσιμα για μικρές και μεγάλες μετακινήσεις.

Πλέον οι βενζινοπώλες στρέφουν τις ελπίδες τους στους καλοκαιρινούς μήνες για την σταδιακή έλευση στην κανονικότητα μιας και οι καλοκαιρινοί μήνες, είναι περίοδος διακοπών.

Οι πρατηριούχοι ευελπιστούν ότι η κίνηση τους επόμενους μήνες θα επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα, με τις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Ωστόσο η αγωνία τους επικεντρώνεται στους φθινοπωρινούς μήνες για το πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση με την πανδημία κι αν θα καταφέρουν να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.