Ένωσαν τις δυνάμεις για να προσφέρουν ζωή

Εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Όραμα Ζωής» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους Φαρκαδόνιους, στην Δωρεά Μυελού των Οστών

Το κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας συνάντησε ιδιαίτερη απήχηση στο ευρύ κοινό. Και πως άλλωστε, όταν ο σκοπός προήγαγε την κοινωνική ευαισθησία, την ανθρωπιά, την στήριξη, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» διοργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία της Φαρκαδόνας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους Φαρκαδόνιους, απλούς πολίτες και μέλη, στην Δωρεά Μυελού των Οστών.

Στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης βρέθηκαν όπως κατέγραψε το ΚΡΗΝΗ LIVE εθελοντές, μέλη του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», και συγκεκριμένα οι κ.κ. Μιχάλης Λάππας, Βέρα Μπαλαμίτσα, Μάρθα Γκανιά, Βάσω Κουφογιάννη και Κατερίνα Παζαρακιώτη, οι οποίοι έλαβαν δείγματα από δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Τα δείγματα που συγκεντρώθηκαν θα αποσταλούν για έλεγχο και στην συνέχεια θα φυλαχθούν στην Εθνική και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές η εκδήλωση αποτέλεσε μια σπουδαία πράξη προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που εναγωνίως αναζητούν δότη για να «ξαναζήσουν». Και στην περιοχή της Φαρκαδόνας υπάρχουν συμπολίτες που βρίσκονται στην παραπάνω θέση, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας και ίασης.

Για ένα δίωρο περίπου άτομα ηλικίας 18 έως 45 ετών προσήλθαν στην πλατεία της Φαρκαδόνας παρείχαν λίγο σάλιο αρχικά για να δώσουν μελλοντικά ελπίδα στους ασθενείς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η εν λόγω δράση διεξάγεται για πρώτη φορά στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Στόχος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να συνεχιστεί και σε άλλα μεγάλα χωριά της Φαρκαδόνας, μιας και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον προσφοράς και βοήθειας για τον συνάνθρωπο. Μετά το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε στην εκδήλωση της Φαρκαδόνας, ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» θα εξετάσει την διεξαγωγή παρόμοιων διοργανώσεων στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Οιχαλίας και Πελινναίων.