Ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές του γυμνασίου Φαρκαδόνας

Τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης και του προγράμματος «Είμαι έφηβη, τι μου συμβαίνει»

Δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποιήσεις και ενημέρωσης για την σεξουαλική και αναπαραγωγική Υγεία δρομολόγησε το υπουργείο Υγείας. Παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στα σχολεία από επιστήμονες υγείας και αφορούν μαθητές γυμνασίου.

Οι εν λόγω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας στο Οικογενειακό Προγραμματισμό Προαγωγής της Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας».

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, με μέλη της Επιστημονικής Ομάδας να ξεκινούν τον κύκλο ενημερωτικών δράσεων για την πληροφόρηση των μαθητών. Η αρχή έγινε από το γυμνάσιο Φαρκαδόνας, όπου η γενικός γιατρός κα Γεωργία Ευθυμιάδη καθώς επίσης και η Επισκέπτρια Υγείας κα Ελένη Κανιά βρέθηκαν στο σχολείο, ενημερώνοντας τις μαθήτριες για θέματα που αφορούν στις αλλαγές του σώματος, διανύοντας την εφηβική ηλικία και μετέπειτα κατά την ενηλικίωσή τους. Τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης και του προγράμματος «Είμαι έφηβη, τι μου συμβαίνει». Η γιατρό και επισκέπτρια υγείας εξήγησαν στα παιδιά άγνωστες για εκείνα παραμέτρους, λύνοντας πολλές από τις απορίες που είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν.

Ανάλογη εκδήλωση αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο ίδιο σχολείο την οποία θα παρακολουθήσουν τα αγόρια, αυτή την φορά από γιατρό  του Κέντρου Υγείας. Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων στην Φαρκαδόνα ανάλογες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, περιοχή που ανήκει στην αρμοδιότητα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.