Ένας επιτυχημένος κύκλος έκλεισε για την πρόεδρο των Τρικαλινών Ζωγράφων, Μαρία Ζιάκα

Μετά από εννέα χρόνια «παραδίνει» τη σκυτάλη της προεδρείας και τα ηνία του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων στη νέα γενιά για να πορευτούν στα βήματα που χάραξε η ίδια στην πολύχρονη πορεία της στο Πολιτιστικό Όργανο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για την απερχόμενη πρόεδρο του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, Μαρία Ζιάκα, η θητεία στη διοίκηση του πολιτιστικού Οργάνου. Εννέα χρόνια δράσεων και πλούσιου έργου στο Σύλλογο, ενός Οργάνου που όλα αυτά τα έτη ανέδειξε περεταίρω την Τέχνη των Εικαστικών και παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο όλων των μελών του.

Η αυλαία για την προεδρεία ήρθε να πέσει για την κα Ζιάκα με την έκθεση «Τέχνη, η σωτηρία της ψυχής». Μια έκθεση, η οποία διοργανώθηκε λίγο τη λήξη της θητείας και να πορευτεί ως απλό μέλος, στο Σύλλογο που τόσο αγάπησε και προσπάθησε ώστε να τον αναδείξει και να τον καταξιώσει στο κοινό της πόλης και ευρύτερα του νομού. Σαφώς και η ίδια θα βρίσκεται, όπως άλλωστε ανέφερε στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» δίπλα στα νέα παιδιά και στους συνεχιστές του έργου, που άφησε η ίδια ως παρακαθήκη όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα έργο που πέραν της ανάδειξης της Ζωγραφικής, άφησε το στίγμα της στην κοινωνία με τις διάφορες δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Σ’ αυτά και σε πολλά άλλα αναφέρθηκε η πρόεδρος κατά το σύντομο απολογισμό που πραγματοποίησε μέσω της «ΚΡΗΝΗ LIVE».

«Η Τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως καταφύγιο και για τον καλλιτέχνη, αλλά και για όσους επικοινωνούν με τα έργα τέχνης, ως αντίδοτο και φάρμακο, σωτηρία για την ψυχική υγεία», θα εξηγήσει η απερχόμενη πρόοδος καλώντας όλους τους ανθρώπους αναξαρτήτως ηλικίας να την ακολουθήσουν…