Ένα ακόμη ταξίδι έφτασε στο τέλος του για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζάρκου

Έκλεισε η αυλαία κι αυτή τη διδακτική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου με ποικίλες δραστηριότητες χρωματίζοντας έτσι τα όνειρα και τις αναμνήσεις των μικρών μαθητών.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στο Πρόγραμμα του Κ.Π.Ε Περτουλίου-Τρικκαίων «Το Βαρούσι, η παραδοσιακή συνοικία κάτω από το κάστρο»! Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και να πάρουν μαθήματα αρμονίας και μέτρου. Να δουν στην πράξη πώς αξιοποιούνται και ενσωματώνονται στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος στην αρχιτεκτονική των βαρουσιώτικων σπιτιών.

Επίσης να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της διατήρησης της παράδοσης και της ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων και να γνωρίσουν έναν οικισμό, ο οποίος διατηρεί την ταυτότητα του ελληνικού τοπίου και αντιστέκεται στην πολιτισμική αφομοίωση. Ξεναγήθηκαν στα στενά δρομάκια και θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτιρίων, ανέβηκαν στο κάστρο, περιηγήθηκαν στον χώρο αποκτώντας πάμπολλες παραστάσεις και εικόνες.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στον χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν διάφορες θεατρικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν σε κάθε τάξη όλη τη χρονιά! Οι μαθητές των μικρών τάξεων παρουσίασαν μύθους του Αισώπου και το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την πλευρά του λύκου τονίζοντας συγχρόνως τα διδακτικά τους μηνύματα! Οι μαθητές των Γ΄και Δ΄ τάξεων ασχολήθηκαν με την ανακύκλωση υποδυόμενοι συγκεκριμένους ρόλους τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανακύκλωση υλικών για το περιβάλλον. Τέλος οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης εξέφρασαν τα συναισθήματά τους με τον δικό τους τρόπο για την τελευταία μέρα στο Δημοτικό Σχολείο.

Ακολούθησαν χοροί και παιχνίδια συνεργασίας και άμιλλας με την καθοδήγηση του

εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής.

Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων προσφέρθηκαν σε όλους αναψυκτικά προσφορά της ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε, παγωτίνια από τον Σύλλογο Γονέων ΚΑΙ Κηδεμόνων όπως επίσης και αναμνηστικά για τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης!

Η Διευθύντρια αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, τους ΜΑΘΗΤΕΣ, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, τις ΤΟΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και όλη την τοπική κοινωνία του Ζάρκου για τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλη τη χρονιά!

Επίσης ευχαριστεί την εταιρία ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε για την προσφορά αναψυκτικών σε κάθε εκδήλωση όπως επίσης και τη σελίδα του KRINILIVE και προσωπικά τον κ. Λιακάρα για τη φιλοξενία του όλο τον χρόνο!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ!!

Από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου

ΚΑΛΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ