Ανακοινώθηκαν επίσημα οι υποψήφιοι βουλευτές Τρικάλων του ΚΚΕ

Καΐκης Γεώργιος, Κανταρτζής Αχιλλέας, Καπέτη Γεωργία, Λιατίφης Γεώργιος, Ντουρλιός Λάμπρος, Πετράκη Ειρήνη είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Η εξάδα των υποψηφίων παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στα Τρίκαλα. Ένα ψηφοδέλτιο λαμπρών αγωνιστών και αγωνιστριών, αφιερωμένων στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού.

Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων στους λαϊκούς μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται, καθώς και στα δημοτικά συμβούλια, στο κοινοβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο σε σημαντικό τμήμα, με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη, με 4 απ’ τους 6 υποψήφιους κάτω των 41 ετών οι οποίοι είναι για πρώτη ή για δεύτερη φορά υποψήφιοι. Ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την πείρα, τη γνώση και την αταλάντευτη σταθερότητα στις επάλξεις δοκιμασμένων στελεχών , καθώς και τη μαχητική αγωνιστική ορμή των νέων στελεχών.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων απαρτίζεται από τους:

1. Καΐκης Γεώργιος του Ευαγγέλου, 56 ετών , καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων από το 2002 , επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρικκαίων. Υπήρξε Βαλκανιονίκης στίβου στα 200 μέτρα και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου.

2. Κανταρτζής Αχιλλέας του Κλεομένη, 61 ετών, δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής.

3. Καπέτη Γεωργία του Παντελή, 33 ετών, εκπαιδευτικός – φιλόλογος. Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας (μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας -ΟΙΕΛΕ).

4. Λιατίφης Γεώργιος του Δημητρίου, 37 ετών, Μηχανολόγος – Μηχανικός. Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων.

5. Ντουρλιός Λάμπρος του Νικολάου, 41 ετών, μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέλος του ΤΕΕ, ελεύθερος επαγγελματίας.

6. Πετράκη Ειρήνη του Αντωνίου, 38 ετών, Αρχιτέκτονας -Μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας-Ο.Γ.Ε.).

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από το γραμματέα της Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

«Το ΚΚΕ παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.», τόνισε κατά την παρουσίαση ο κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος.