Εν αναμονή του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Για το Δήμο Φαρκαδόνας εγκρίθηκαν 60 θέσεις, οι ειδικότητες των οποίων θα καθοριστούν από τη δημοτική Αρχή και θα αποσταλούν στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας

Εν αναμονή του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που θα τρέξει πιθανότητα εντός των επόμενων μηνών βρίσκεται ο Δήμος Φαρκαδόνας.
Στο Δήμο κοινοποιήθηκε έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω του οποίου ενημερώνει τον τοπικό φορέα ότι εγκρίθηκαν για την περιοχή της Φαρκαδόνας 60 θέσεις μέσω του προγράμματος της Κοινωφελής Εργασίας.
Από την πλευρά του ο δήμος Φαρκαδόνας προετοιμάζεται να αιτηθεί 20 επιπλέον θέσεις από το αρμόδιο Υπουργείο μιας και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες μετά τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή της Φαρκαδόνας το περασμένο διάστημα και συγκεκριμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα προκηρυχτούν για την περιοχή της Φαρκαδόνας, αυτές θα καθοριστούν από το Δήμο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος προτεραιότητα θα δοθεί στον Τομέα της καθαριότητας, ενώ θα ακολουθήσουν η ΔΕΥΑΦ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αλλά και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος Φαρκαδόνας, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας με φορέα υλοποίησης τον ΟΑΕΔ.
Το νέο πρόγραμμα θα είναι 8μηνης διάρκειας και όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες του Δήμου Φαρκαδόνας θα συνεισφέρει στα μέγιστα για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών. Ειδικά στο τομέα της Καθαριότητας θα προσφέρει αρκετά μιας και οι ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι αρκετές και το προσωπικό δεν επαρκεί για να τις καλύψει εξ’ ολοκλήρου.