Με την υπομονή και τα νεύρα των ενδιαφερομένων παίζει το Υπουργείο Ενέργειας

Νέα προβλήματα και σήμερα ταλαιπωρούν τους Φαρκαδόνιους με την κατάθεση των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Ιώβεια υπομονή δείχνουν από νωρίς σήμερα το πρωί και οι Φαρκαδόνιοι, υποψήφιοι προς ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον». Μετά από τρεις αναβολές για την έναρξη του προγράμματος, σήμερα το πρωί άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων. Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά τα προβλήματα δεν απεφεύχθησαν, καθώς το σύστημα παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν ότι όλα τα τεχνικά προβλήματα έχουν επιλυθεί, την αλλαγή του τρόπου υποβολής των αιτήσεων, η κατάσταση παρέμεινε ίδια με τους ενδιαφερόμενους προς ένταξη και τους μηχανικούς να προσπαθούν μάταια για την κατάθεση της πολυπόθητης αίτησης. Βέβαια, όπως ανέφεραν μηχανικοί της περιοχής μας, κάποιοι στάθηκαν τυχεροί και κατά την έλευσή τους στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «exoikonomisi.ypen.gr», για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» κατάφεραν να καταθέσουν την αίτηση. Οι περισσότεροι όμως έπεφταν επάνω σε… τοίχο, καθώς η πλατφόρμα δεν ανοίγει!

Την ίδια κατάσταση είχαν βιώσει και τις προηγούμενες μέρες όσοι εισερχόταν για να υποβάλλουν αίτηση, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, όπως έλεγε το υπουργείο Ενέργειας, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ανακοινώσει αυτό που από την αρχή του πρότειναν οι μηχανικοί, το τμηματικό άνοιγμα του συστήματος ανά γεωγραφικές Περιφέρειες, σε διάστημα τριών εβδομάδων.


Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μηχανικός, μάλλον θα έπρεπε να το κάνουν ανά… χωριό και όχι ανά Περιφέρεια, αφού τα προβλήματα συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ η ηλεκτρονική πλατφόρμα  ενεργοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί, τμηματικά από για τις περιφέρειες, της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της  Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας για να ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες νέες.