Ελεύθεροι αλλά προσεκτικοί από σήμερα Δευτέρα και οι Φαρκαδόνιοι

Χωρίς βεβαιώσεις και χωρίς το φόβο των προστίμων κυκλοφορούν από σήμερα και μετά από περίπου 40 ημέρες και οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας

Θυμάστε τότε που όταν χρειαζόταν να βγούμε από το σπίτι επιβαλλόταν να έχουμε μαζί μας ειδική βεβαίωση μετακίνησης, έστω κι αν χρειαζόταν να διανύσουμε ακόμη και ελάχιστα μέτρα μέχρι το φούρνο ή το περίπτερο;

Θυμάστε τότε που για να βγάλουμε το σκύλο βόλτα, ή να μεταβούμε για άθληση κρατούσαμε το κινητό στο χέρι, στέλνοντας μήνυμα στο 13033;  

Θυμάστε τότε που κατά την έξοδο μας από το σπίτι και χωρίς την ειδική βεβαίωση τρέμαμε μήπως μας εντοπίσει η αστυνομία και μας βεβαίωνε πρόστιμο;

Θυμάστε τότε που στο αυτοκίνητο επιβαίναμε μόλις 2 άτομα;

Μπορούμε να θυμηθούμε πολλά από το παρελθόν κάνοντας από σήμερα στα χωριά μας, χωρίς βεβαιώσεις και έγγραφα και φυσικά χωρίς το φόβο μήπως μας βεβαιωθούν πρόστιμα από την αστυνομία. Πλέον από σήμερα όλα τα παραπάνω, αποτελούν παρελθόν και η ευχή όλων, να μην τα ξαναζήσουμε ποτέ.

Από σήμερα Δευτέρα αρχίσαμε σιγά-σιγά να επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, με την κατάργηση sms, βεβαιώσεων μετακίνησης, νιώθοντας φυσικά ελεύθεροι, αλλά ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα μέτρα μπορεί να άρχισαν σιγά-σιγά να χαλαρώνουν όχι όμως και ο κορονοϊός που παραμένει.

Η νέα καθημερινότητα και το μερικό άνοιγμα καταστημάτων σε συνδυασμό με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της ανάγκης να στέλνουμε sms , βρήκε τους συνδημότες μας είτε να μεταβαίνουν σε κάποιες από τις υπηρεσίες στην έδρα του Δήμου, είτε να κυκλοφορούν και να απολαμβάνουν την έξοδό τους σε κάποια πλατεία, σε κάποιο δρόμο, είτε μεταβαίνοντας στο χωράφι για εργασία, αφήνοντας πίσω τις μέρες του εγκλεισμού.

Δρόμοι των χωριών θύμιζαν παλιές καλές μέρες, προ πανδημίας, ενώ ίδια ήταν και η εικόνα στις πλατείες με τους ηλικιωμένους να ανταμώνουν ξανά.

Εκατοντάδες πλέον κυκλοφορούν, χωρίς η αλήθεια είναι να τηρούν με την ίδια θρησκευτική ευλάβεια, όπως τις πρώτες μέρες, τα μέτρα προφύλαξης και τις αποστάσεις.

Η ελεύθερη μετακίνηση να θυμίσουμε ότι αφορά μετακινήσεις εντός νομού, με την άρση των μέτρων εκτός ορίων νομού να γίνεται στις 18 Μάϊου. Αναφορικά με την κίνηση των αυτοκίνητων επιτρέπεται πλέον σε τρείς μαζί με τον οδηγό έναντι δυο του προηγούμενου διαστήματος.

KRINI LIVE