Έλεγχοι σε κάθε σημείο της αγοράς με στόχο την προστασία του καταναλωτή

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν πορεύομενοι στην Μεγάλη Εβδομάδα όπου η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη

Σε εορταστικούς ρυθμούς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η αγορά των Τρικάλων με τις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες να σχεδιάζουν τις δράσεις για την προστασία των καταναλωτών.

Ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχουν δρομολογηθεί οι προετοιμασίες για την διενέργεια ελέγχων σ’ όλα τα σημεία του νομού και στους χώρους των αγορών προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν πορεύομενοι στην Μεγάλη Εβδομάδα όπου η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Συγκεκριμένα, γεωπόνοι και κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ιατρός και επόπτες υγείας της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στελέχη του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, πραγματοποιούν διαρκείς ελέγχους προκειμένου, να εφαρμοστούν οι υγειονομικές διατάξεις, να προληφθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς, να προστατευθούν οι καταναλωτές.

Για την ανάπτυξη ελέγχων σε όλο το φάσμα της αγοράς μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

«Διενεργούμε εντατικούς ελέγχους ενόψει των εορτών του Πάσχα, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε και να βοηθήσουμε το καταναλωτικό κοινό αλλά και τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, ειδικά τις ημέρες που παρατηρείται αυξημένη κίνηση. Η ύπαρξη των ελέγχων καλλιεργεί πνεύμα εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά και έτσι οι καταναλωτές θα επωφεληθούν της πληθώρας των ποιοτικών προϊόντων σε λογικές τιμές που αυτή διαθέτει.», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλάκης ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα σφαγεία και στους χώρους διάθεσης κρέατος, σημεία στα οποία τις γιορτινές περιόδους συγκεντρώνουν την αυξημένη κίνηση και απαιτούν την διενέργεια ελέγχων.