Άρχισε να «ζεσταίνεται» η τοπική αγορά ενόψει Πάσχα

Σε ισχύ τίθεται από τις 31 Μαρτίου το Πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα της πόλης

«Τα πάνω της» άρχισε να παίρνει σιγά-σιγά τις τελευταίες μέρες η κίνηση στην αγορά των Τρικάλων, με τους καταναλωτές να κάνουν τα ανοιξιάτικα ψώνια τους, αλλά και να ερευνούν τις τιμές για τα πασχαλινά είδη.

Οι περισσότερες βιτρίνες των καταστημάτων έχουν στολιστεί με τα γιορτινά τους, ενώ οι τιμές σε αρκετά είδη ένδυσης κυμαίνονται προς το παρόν στα περσινά επίπεδα.

Πάντως οι καταστηματάρχες περιμένουν πώς και πώς να δουλέψουν τις γιορτές, γιατί κατά την διάρκεια του χειμώνα η αγοραστική κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική, με συνέπεια ο τζίρος τους να είναι πολύ περιορισμένος.

Εντωμεταξύ σε Πασχαλινούς ρυθμούς θα κινηθεί η αγορά από το Σάββατο 31 Μαρτίου καθώς ξεκινά το εορταστικό ωράριο.

Χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοίνωσε το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο, το οποίο θα ξεκινήσει το Σάββατο με την λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4177/2013 τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν και την Κυριακή των Βαΐων με τον Ε.Σ.Τ. να προτείνει την λειτουργία από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Σχετικά με τις υπόλοιπες ημέρες και δη από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ.

Την Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Το εορταστικό ωράριο ολοκληρώνεται το Μεγάλο Σάββατο με την λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 έως τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα της Διακαινησίμου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ενώ την Τρίτη 10 Απριλίου θα ισχύσει το προτεινόμενο θερινό ωράριο.