Έφυγε ο Ντίνος Μαυρόπουλος

Ένας από τους κορυφαίους της Ελληνικής Υψηλής Ραπτικής αλλά και ο κορυφαίος στο κέντημα.

«Ο κεντητής της Νύχτας» όπως τον αποκαλούσαν.

Στο σαλόνι που διατηρούσαν με τον αδελφό του Κώστα στο Κολωνάκι, ντύθηκε η elite της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και τα πρώτα ονόματα του πενταγράμμου, του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως ενδεικτικά οι Μπελίντα, Βίκυ Μοσχολιού, Ρίτα Σακελλαρίου, Πόλυ Πάνου, Μαρινέλλα, Μαίρη Λίντα, Μελίνα Μερκούρη, Τζένη Καρέζη, Κατερίνα Ανδρεάδη, Μαίρη Χρονοπούλου. Αλλά και η Μαρία Κάλλας σε ορισμένες από τις εμφανίσεις της, εμπιστεύθηκε τον Οίκο Μαυρόπουλου. Όλα τα κορυφαία μανεκέν έχουν επιδείξει τις δημιουργίες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με περισσή ευαισθησία συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα για τον καρκίνο και για παιδιά με ειδικές δεξιότητες, ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επίτευξη των στόχων τους.

Έχει τιμηθεί από την Αντικαρκινική Εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Ακαδημία Αθηνών και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Ρωσίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στις 15.00.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες της δουλειάς του.

Η Βίκυ Μοσχολιού με ιδιαίτερη αφιέρωση: «γράφουν ότι είμαι η πιο καλοντυμένη γυναίκα. Χάρη σε σας Κώστα και Ντίνο. Σας αγαπώ πολύ. Βίκυ Μοσχολιού 18-11-2002
Η Μαίρη Λίντα με δημιουργία του Ντίνου Μαυρόπουλου

 

Μανεκέν με δημιουργίες του Οίκου Μαυρόπουλου