Ξεκίνησαν τα προεόρτια των Θεοφανείων

Με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε Πηνειό και Νεοχωρίτη ποταμό ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια θα τιμηθούν τα Άγια Θεοφάνεια και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας. Τα προεόρτια ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής στα μοναστήρια και τις εκκλησίες των χωριών του Δήμου με την τέλεση του Αγιασμού και το δέσιμο του Σταυρού. Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε η περιφορά του Σταυρού από τους ιερείς που ήρθαν να αγιάσουν τα σπίτια με τον Αγιασμό.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται ανήμερα των Θεοφανείων το πρωί του Σαββάτου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στις εκκλησίες της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας, των Ταξιαρχών και στο σύνολο των χωριών.

Στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας θα ολοκληρωθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11:30 το πρωί κλήρος και λαός θα κατευθυνθούν στα σύνορα  Φαρκαδόνας Κεραμιδίου στη Γέφυρα του Πηνειού ποταμού, όπου θα  τελεσθεί η Ακολουθία της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων.

Στις 11 περίπου το πρωί θα ολοκληρωθεί ο Μέγας Αγιασμός και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας. Λίγο αργότερα κλήρος και λαός με πομπή θα κατευθυνθούν στον Νεοχωρίτη Ποταμό για την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Στις 11 το πρωί αναμένεται να καθαγιαστούν τα ύδατα και στους Ταξιάρχες στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού.