Δυναμική η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μετά από χρόνια

Στο νομό Τρικάλων τα ποσοστά στην απεργία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση άγγιξαν το 70% ενώ στην δευτεροβάθμια το 42%

Άκρως δυναμική χαρακτηρίστηκε η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που διεξήχθη ενάντια στην αξιολόγηση.

Τα περισσότερα σχολεία στο νομό Τρικάλων, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, είτε παρέμειναν κλειστά είτε υπολειτούργησαν, καθώς η άρνηση των εκπαιδευτικών στη αξιολόγηση ήταν και είναι καθολική.

Στο νομό Τρικάλων τα ποσοστά στην απεργία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση άγγιξαν το 70% ενώ στην δευτεροβάθμια το 42%. Η συγκέντρωση που διεξήχθη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων χαρακτηρίστηκε μεγάλη, κάτι που είχε να συμβεί αρκετά χρόνια.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η 24ωρη απεργία της Δευτέρας δεν έχει καμία σχέση με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. «Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης», σημειώνει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως «για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία».

Τα αιτήματα αφορούσαν στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ ζητούν φυσικά και αποσυμπίεση των τάξεων στις οποίες στοιβάζονται 25-30 παιδιά εν μέσω πανδημίας.

Οι εκπαιδευτικοί πλέον ετοιμάζονται να κλιμακώσουν την στάση τους ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για την αξιολόγηση. Απαντούν με  νέα 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία την Παρασκευή 15/10 και προχωράμε σε μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Επίσης προχωρούν σε έκτακτες, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Τετάρτη 13/10 και την Πέμπτη 14/10 και σε ολομέλειες προέδρων το Σάββατο 16/10 με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα μας, με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο.

Τα εκπαιδευτικά Σωματεία σε Τρίκαλα και πανελλαδικά καλούν, νηπιαγωγούς, δασκάλου και καθηγητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εξηγούν πως η  απεργία – αποχή χρειάζεται να συνεχιστεί με κάλυψη από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ.