Δριτσέλη: “Τρία χρόνια κυβέρνησης της Αριστεράς – τρία χρόνια αγώνα”

Σε δήλωσή της με την ευκαιρία συμπλήρωσης τριών χρόνων διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ η τρικαλινή βουλευτής κ. Παναγιώτα Δριτσέλη αναφέρει τα εξής:
“Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές αποτέλεσε ορόσημο για ολόκληρη την Ευρώπη. Η νίκη αυτή δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επαναδιαπραγμάτευση του δόγματος της λιτότητας και την ενίσχυση των προοδευτικών ρευμάτων σε όλες τις χώρες που βρίσκονταν αντιμέτωπες με την κρίση. Αυτά τα τρία χρόνια δόθηκαν πολλές μάχες. Άλλες κερδήθηκαν και άλλες χάθηκαν. Όμως, με την διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης της Αριστεράς οι ρωγμές στον ευρωπαϊκό τοίχο της λιτότητας βάθυναν και οι νέες συνθήκες που σχηματίστηκαν μπορούν να οδηγήσουν σήμερα στην έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία και τα μνημόνια.
Σε αυτά τα τρία χρόνια κυβέρνησης της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε με πυγμή μπροστά στις προκλήσεις. Είτε αυτές αφορούσαν στην οικονομία, είτε στα κρίσιμα εθνικά θέματα. Με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των πολλών η κυβέρνηση συγκρούστηκε επανειλημμένα με συμφέροντα, έσπασε το απόστημα της διαφθοράς, έδωσε μάχες ενάντια στις παλιές πελατειακές λογικές. Με αυτές τις αρχές ως πυξίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πορεύεται και στα χρόνια που έρχονται, δίνοντας άοκνες μάχες για την ανατροπή των δεδομένων σε Ελλάδα και Ευρώπη”.