????????????????????????????????????

Έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό. Άλλα πάλι αν και δίδυμοι διέφεραν εμφανισιακά. Για δεύτερη χρονιά ζευγάρια διδύμων αδελφών αλλά και τρίδυμα έδωσαν το παρών στην 2η Πανελλαδική Συνάντηση Διδύμων που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Krini Live» η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Μύλο Ματσόπουλου από το Δήμο Τρικκαίων και την ομάδα εθελοντών/τριών διδύμων των Τρικάλων με επικεφαλής τις αδελφές Κατερίνας και Αθανασίας Φάλια.

Η ιδέα των δίδυμων αδελφών οδήγησε σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και σε πραγματοποίηση της πρώτης Συνάντησης Διδύμων το 2019, που αγκαλιάστηκε από όλη τη χώρα. Πλέον, μετά την πανδημία, η διοργάνωση συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο ενθουσιασμό, ανανεωμένη και με νέες ιδέες.

Ολο το απόγευμα του Σαββάτου οι τρικαλινοί/ες και οι επισκέπτες/τριες από όλη τη χώρα, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να γνωριστούν, να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν. Ο χορός, το τραγούδι, η επικοινωνία, η συγκίνηση, οι φιλίες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, σε μια εκδήλωση που αγκαλιάζει ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που πλέον εκφράζεται και εκφράζει.

Ο Δήμος Τρικκαίων φέτος ετοίμασε και μια πρωτότυπη συνάντηση: την επίσκεψη των… αδελφών Τρικάλων, δηλαδή των εκπροσώπων από τα Τρίκαλα Ημαθίας και τα Τρίκαλα Κορινθίας!

Ετσι τα Τρίκαλα είναι… τρίδυμα και αναπτύσσουν μεταξύ τους σχέσεις και… συναγωνισμό για το ποια είναι τα τρία καλά κάθε περιοχής.
Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από έναν γάμο! Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου πάντρεψε τον Σωτήρη Ζιώζιας και την Αργυρή Πατσιαούρα με πολιτικό γάμο σε μια αξέχαστη για όλους τελετή. “Οι κουμπάροι και οι μάρτυρες είναι όλοι οι δίδυμοι που ήρθαν από όλη τη χώρα”, επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, με το νέο ζευγάρι τρισευτυχισμένο να εκφράζει τη χαρά του.
Ολη η γιορτή χαρακτηρίστηκε από άψογη οργάνωση: κονκάρδες, ταξινόμηση ανά ηλικία για τους διαγωνισμούς όμοιων και ανόμοιων διδύμων, ομιλία από γιατρό (τον μαιευτήρα γυναικολόγο κ. Νίκο Τσαγκούλη), χορευτικό πρόγραμμα (από τον Χορευτικό Ομιλο Τρικάλων, τον Λαογραφικό Χορευτικό Ομιλο «Ασκληπιός» και τη σχολή χορού Σχολή Χορού Dancespase – Γαδετσάκη Μαρία), παράσταση Καραγκιόζη (από τον Κοσμά Παναγιώκα), πρόγραμμα για τα παιδιά (από τη Magic Castle Entertainment), μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα  Evita and the Val Boys).
Το ομοιόμορφο ντύσιμο, η μεγάλη χαρά για τη συνάντηση όλων, το αστείρευτο κέφι των μικρών παιδιών με τη συνεχή διασκέδαση, το κλίμα χαράς, κυριάρχησαν σε έναν πανέμορφο χώρο. Στον οποίο, μάλιστα, η Ομάδα Πρόληψης της Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων έδινε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς υπήρχε ειδικό περίπτερο για τη συμμετοχή των πολιτών στη δωρεά μυελού των οστών.
Την παρουσίαση έκανε η κ. Βίκυ Φαγκρίδα, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν οι διοργανωτές στις κινηματογραφικές εταιρείες Καραγιάννης – Καρατζόπουλος ΑΕ και Παπανδρέου ΑΕ για την παραχώρηση του υλικού στο οποίο βασίστηκε στο promo video.