Θερμή υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Προκοπίου στην Πηνειάδα

Χαρμόσυνα άρχισαν να χτυπούν το απόγευμα του Σαββάτου οι καμπάνες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηνειάδας του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως κατέγραψε η «Krini Live» Κλήρος και λαός της κοινότητας και των όμορων χωριών συγκεντρώθηκε στα προπύλαια του ναού της Παναγίας για να υποδεχτεί τα Άγια Λείψανα του Αγίου Προκοπίου, τα οποία μετέφερε προς ευλογία των πιστών ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου του Δήμου Πύλης, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κλάδης.

Το Ιερό Απότμημα των Λειψάνων υποδέχτηκε ο εφημέριος του ναού, π. Χαράλαμπος Μητράκος, μετά από αίτημα που είχε μεταφέρει στον ηγούμενο της Μονής Αρχ. Διονύσιο, κατά την επίσκεψή του στην κοινότητα την παραμονή του 15Αυγουστου.

Τα Λείψανα μεταφέρθηκαν στο Ναό της Παναγίας για να ακολουθήσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή του Αγίου.

Δεκάδες πιστοί παρακολούθησαν τον Εσπερινό και προσκύνησαν τα ιερά Λείψανα του Αγίου.

Για την σημαντική ευλογία που είχε την ευκαιρία να λάβει μέσω της έλευσης των Λειψάνων μίλησε ο εφημέριος του Ναού π. Χαράλαμπος, ενώ στο Βίο του Αγίου που μαρτύρησε για την πίστη του επί αυτοκράτορος Διοκλητιανού και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Ιουλίου, μίλησε ο Αρχ. Διονύσιος.

Ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς δύναμη, υγεία και υπομονή με τον Άγιο να χαρίζει Προκοπή στους ίδιους και της οικογένειες τους, παροτρύνοντας να τον επικαλούνται στις καθημερινές προσευχές τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.