Διαδικτυακή ημερίδα για την Ελληνική Πατρώα Εκκλησιαστική Μουσική

Διοργανώθηκε στην Λάρισα από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

«Ελληνική Πατρώα Εκκλησιαστική Μουσική», ήταν το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Την διαδικτυακή εκδήλωση παρακολούθησε το σύνολο των σπουδαστών της Σχολής ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Σχολής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την έναρξη της ημερίδας συγχαίροντας τους σπουδαστές για τον ζήλο και την αγάπη που επιδεικνύουν για την εκμάθηση της Εκκλησιαστικής Μουσικής κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες της διαδικτυακής διδασκαλίας.

Στη συνέχεια ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τάσιος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, ανέλυσε την επίδραση που επιφέρει η Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική προς τους Εκκλησιαζομένους πιστούς.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, Διευθυντής της Σχολής, ο οποίος με τη μεστότητα που τον χαρακτηρίζει έκανε μια ιστορική ανασκόπηση της Βυζαντινής Μουσικής.

Στη συνέχεια ο Καθηγητής του Παραρτήματος της Σχολής στη Γιάννουλη ιδιαίτερα γνωστός και πολύ αγαπητός στο δήμο Φαρκαδόνας, κ. Γιώργιος Τερζούδης, έκανε μια μνεία με φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα για τους εκλιπόντες Ιεροψάλτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως των τελευταίων χρόνων.

Τέλος, την Ημερίδα έκλεισε η Καθηγήτρια της Ευρωπαϊκής Μουσικής της Σχολής κα. Ελένη Σαΐτη, η οποία ανέλυσε σε συντομία τις διαφορές ανάμεσα στη Βυζαντινή και την Ευρωπαϊκή Μουσική.