Δεκαπενθήμερη ανάπαυλα για τους μαθητές λόγω Πάσχα

Χαλαρό το πρόγραμμα για την πλειονότητα των μαθητών, δύσκολο ωστόσο για εκείνους που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Δεκαπενθήμερη ανάπαυλα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο των σχολικών διακοπών του Πάσχα.

Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το μεσημέρι της Παρασκευής είπαν προσωρινά αντίο, μιας και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν για ένα τουλάχιστον δεκαπενθήμερο.

Οι μαθητές αναμένεται να επανέλθουν στο σχολικό τους πρόγραμμα αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά και συγκεκριμένα την Δευτέρα 16 Απριλίου.

Για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της πλειονότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το πρόγραμμα των επόμενων δυο εβδομάδων θα είναι ιδιαίτερα χαλαρό μιας και θα χαρούν την ανεμελιά που προσφέρουν οι γιορτινές διακοπές.

Ωστόσο πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό θα είναι το πρόγραμμα για τους μαθητές της Γ΄ τάξης γενικών και επαγγελματικών λυκείων που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Για την συγκεκριμένη μερίδα μαθητών προέχουν οι επαναλήψεις προκειμένου να είναι έτοιμοι να διαγωνιστούν στο φετινό διαγωνισμό στις αρχές Απριλίου.

Από την πλευρά της η δευτεροβάθμια εκπαίδευση βαδίζει βάσει των εγκυκλίων που λαμβάνει από το υπουργείο και σχετίζονται με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι προετοιμασίες αναμένεται να εντατικοποιηθούν από τα μέσα του επόμενου μήνα, όσο δηλαδή θα πλησιάζουμε προς τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα κηρυχτεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ενώ για την δευτεροβάθμια εκπαίδευσης βαδίζοντας προς το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου