Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος για να αλλάξουμε διάθεση

Σε Χριστουγεννιάτικους τόνους άρχισαν να στολίζονται τα σπίτια των συνδημοτών μας, βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Σε περιόδους εγκλεισμού ο καθένας προσπαθεί να βρει τρόπους για να αλλάξει τη μουντή διάθεση. Και πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα ο καλύτερος τρόπος για να απομακρυνθούμε από αυτό το στενάχωρο κλίμα, είναι και ο γιορτινός διάκοσμος των σπιτιών, εσωτερικός και εξωτερικός. Βαδίζοντας λοιπόν προς τα Χριστούγεννα πολλοί συνδημότες άρχισαν να θέτουν γιορτινές πινελιές στα σπίτια τους. Ειδικά στις περιπτώσεις εκείνων που έχουν παιδιά, τι καλύτερο από το στολίσουν τα σπίτια τους, προσφέροντας χαρά στα παιδιά που περιμένουν όσο τίποτε άλλο τη γιορτή των Χριστούγεννων και την Πρωτοχρονιά.

Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα άρχισαν να στολίζονται λοιπόν στα σπίτια και σε συνδυασμό με τα αναμμένα σε πολλές των περιπτώσεων τζάκια, δημιουργούν ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο κλίμα, που μας απομακρύνει από τις στεναχώριες της καραντίνας και του lockdown.

Δειλά – δειλά πολλοί ξεκίνησαν το στολισμό και των εξωτερικών χώρων των οικιών τους, με πολύχρωμα λαμπιόνια που τέθηκαν σε λειτουργία. Σαφώς το εν λόγω σκηνικό θα επεκταθεί όσο βαδίζουμε προς το Δεκέμβρη καθώς ολοένα και περισσότεροι θα φροντίσουν για τον στολισμό.

Χριστουγεννιάτικο κλίμα λοιπόν, σε καιρούς πανδημίας και απαγορεύσεων. Αναμφίβολα τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, ας φροντίσουμε ωστόσο να τα γιορτάσουμε έστω με περιορισμούς, προκειμένου να μην χαθεί η διάθεση, πόσο μάλλον των παιδιών μας, που τα περιμένουν, όσο τίποτε άλλο.

Ακολουθεί ένα όμορφο βιντεάκι του αγαπητού ζευγαριού Άγγελου Μπακλαβά και Κατερίνας Πατούκα από τον στολισμό της οικίας τους:

Καλές γιορτές σε όλους!