Χρήστος Σιμορέλης: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία δίνει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ

Την ανησυχία και τον προβληματισμό απέναντι στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την Υγείας μεταφέρει ο πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διαλύει εργασιακές σχέσεις, ξηλώνοντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς του ΕΣΥ, στους οποίους δίνει τη δυνατότητα να απασχολούνται και σε ιδιωτικές δομές. Ετσι, αφαιρεί ακόμα ένα εμπόδιο για να γίνουν οι πολίτες εύκολη λεία για τον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να έχουν την υγεία τους.

Όπως αναφέρει ο πρώην βουλευτής «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνει χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ανατρέπει τη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, καθιστώντας τους ασθενείς του ΕΣΥ σε πελάτες του ΕΣΥ.» και έρχεται να συμπληρώσει:

«Μας γυρίζει πίσω στην εποχή που το «προνόμιο» στη περίθαλψη είχαν μόνο όσοι διέθεταν χρήματα.Τελικά με το νομοσχέδιο αυτό παίρνουν σάρκα και οστά τα νεοφιλελεύθερα όνειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαλύσει το ΕΣΥ.».