Αυξήθηκε ο προγραμματισμός των Μυστηρίων για τους καλοκαιρινούς μήνες

Σε σχέση με την περασμένη διετία ο αριθμός των προγραμματισμών σε γάμους και βαπτίσεις τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζει αύξηση 30-40%

Πέρασαν αρκετοί μήνες από την στιγμή που στις εκκλησίες του νομού μας τελέστηκαν γάμοι και βαπτίσεις. Από το περασμένο φθινόπωρο με την εφαρμογή του νέου lockdown, γάμοι και βαπτίσεις αναβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, όπως φυσικά και οι γαμήλιες δεξιώσεις που συνηθίζονται αμέσως μετά τα Μυστήρια.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» νέα ζευγάρια άρχισαν τις προετοιμασίες για γάμους αλλά και γονείς για τις βαπτίσεις των απιδιών τους. Το ενδιαφέρον είναι έντονο τόσο από ζευγάρια που διαμένουν εντός συνόρων, όσο κι από ζευγάρια που διαμένουν στο εξωτερικό και αναμένεται να επισκεφτούν την χώρας μας και τους τόπους καταγωγής τους για να παντρευτούν και να βαπτίσουν τα παιδιά τους.

Ήδη όπως αναφέρουν οι ιερείς, εφημέριοι ναών της περιοχής μας και γενικότερα του νομού, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από ανθρώπους που θέλουν να παντρευτούν και να βαπτιστούν. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων στα γραφεία των δυο Μητροπόλεων του νομού, Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων υπάρχει αυξημένη κίνηση, όπως φυσικά και στους ναούς που σπεύδουν οι ενδιαφερόμενοι. Αρκετά ζευγάρια πέρυσι το καλοκαίρι δεν μπόρεσαν να παντρευτούν, το μετέθεσαν για φέτος, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την πληθώρα μυστηρίων. Σε σχέση με την περασμένη διετία στην πλειονότητα των εκκλησιών εκτιμάται ότι υπάρχει αύξηση στον προγραμματισμό Μυστηρίων της τάξης του 30-40%.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και το τέλος Ιουλίου, ενώ ανάλογο είναι το ενδιαφέρον από την Κυριακή του Δεκαπενταύγουστου και μετέπειτα. Όπως τονίζουν ιερείς σε μεγάλους κεντρικούς ναούς μέχρι στιγμής οι κρατήσεις είναι πλήρης τόσο για το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, μάλιστα από μεσημβρινές ώρες, ώστε να καλυφτούν να εξυπηρετηθούν όσο τον δυνατό περισσότερα ζευγάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουνίου θα μπορούν και επίσημα να τελούνται οι γάμοι, παρουσία μάλιστα στις γαμήλιες δεξιώσεις μέχρι και 100 ατόμων.