Μεγάλη η συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο των πλημμυροπαθωνστη Λάρισα

Πλήθος πλημμυροπαθών και φορέων και απλών πολιτών σαυμμετείχαν στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Λάρισα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και δεκάδες πλημμυροπαθείς της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας που υπέστησαν τεράστιες ζημι΄λες απο τις πλημμυρες.

Στην κινητοποιήση συμμετείχαν και αγρότες της Λάρισας που βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα σε κινητοποιήσεις.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τον τόνο να τον δίνουν οι αγρότες, οι οποίοι έφτασαν νωρίτερα με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Στο επίκεντρο της διεκδίκησης βρέθηκαν οι αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες, η αναπλήρωση και προστασία του λαϊκού εισοδήματος, μέτρα για την ακρίβεια, να σταματήσει η φοροληστεία, καθώς και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ μίλησαν και εκπρόσωποι από επιτροπές πληγέντων, αγροτικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης και πως η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση θα είναι η απαρχή νέων αγώνων για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, αντιπλημμυρικών έργων και στήριξη του εισοδήματος.