Άρχισε να εφοδιάζεται με ζωή η Τράπεζα Αίματος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κρήνης

Τις πρώτες φιάλες αίματος δέχτηκε την Παρασκευή η Τράπεζα Αίματος που δημιούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης. Η Τράπεζα Αίματος, σύμφωνα με την «Krini Live», συστάθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στο αρμόδιο Τμήμα Αιμοδοσίας κι έχει ως στόχο να προσφέρει κάθε βοήθεια σε όποιον συγχωριανό ή ακόμη και σε συνδημότη βρεθεί σε επείγουσα κατάσταση, αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σε πρώτη φάση το αίμα θα είναι διαχειρίσιμο με τη άδεια των αιμοδοτών που έλαβαν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία.

Το πρωί της Παρασκευής εθελοντές, μέλη και κάτοικοι άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο που φιλοξενεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το πρώην δημοτικό σχολείο, με σκοπό να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους. Στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και το Τμήμα Αιμοδοσίας για την λήψη του αίματος, που από και εδώ και στο εξής θα φιλοξενείται στην Τράπεζα.

Η σύσταση της Τράπεζας Αίματος, όπως σημείωσαν μέλη της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης αποτελούσε απαίτηση των κατοίκων αλλά και των μελών. Φτάνει να σημειωθεί ότι εθελοντές της Κρήνης μετείχαν σε διοργανώσεις αιμοδοσίας όμορων Συλλόγων, στοιχείο που ώθησε την διοίκηση του Πολιτιστικού Οργάνου για την δημιουργία της τράπεζας.

Πλέον η Τράπεζα Αίματος θα λειτουργεί κανονικά, μετά και την πρώτη αιμοδοσία. Οι εθελοντικές αιμοδοσίες θα διεξάγονται δυο φορές το χρόνο, κάτι ανάλογο που συμβαίνει και με άλλους συλλόγους της περιοχής μας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης συμμετείχαν αρκετοί εθελοντές ενώ όσοι δεν κατάφεραν να μετέχουν και ενδιαφέρονται, μπορούν να απευθύνονται είτε στο Σύλλογο, είτε στο Τμήμα Αιμοδοσίας ΓΝΤ για να προσφέρουν αίμα που θα φυλαχτεί στην Τράπεζα του Συλλόγου.

Η διοίκηση του Συλλόγου μετά την επιτυχημένη διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για την συμμετοχή τους, ενώ καλεί όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν σε μια μελλοντική εκδήλωση αιμοδοσίας.

Εξάλλου ο σκοπός πραγματικά χαρακτηρίζεται πολύτιμος, μιας και το αίμα μπορεί σε επείγουσα ανάγκη να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *