Άρχισαν να δέχονται τις μεταδόσεις υποτιθέμενων θεμάτων τα ΓΕΛ Φαρκαδόνας και Οιχαλίας

Πρόβες για την λειτουργία του συστήματος VBI για την πετυχημένη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων και για τα δυο εξεταστικά κέντρα του Δήμου Φαρκαδόνας

Σε ρυθμούς πανελληνίων εξετάσεων κινούνται τις τελευταίες ημέρες τα Γενικά Λύκεια Φαρκαδόνας και Οιχαλίας. Λίγες ημέρες πριν οι υποψήφιοι περάσουν τις πόρτες των τοπικών εξεταστικών κέντρων, τα δυο σχολεία άρχισαν να δέχονται τις δοκιμαστικές εκπομπές του συστήματος VBI για την πετυχημένη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Απλούστατα μέσω του συγκεκριμένου συστήματος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων αποστέλλει και στα δυο εξεταστικά κέντρα του Δήμου Φαρκαδόνας, υποτιθέμενα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων προκειμένου να εξετάσει την λειτουργία του συστήματος, «προβάροντας» ουσιαστικά την όλη διαδικασία. Στα δυο σχολεία προσφάτως ορίστηκαν και οι Λυκειακές Επιτροπές στις οποίες θα ανατεθεί το έργο της όλης λειτουργίας των εξεταστικών κέντρων.

Αισιόδοξη δήλωσε από τις μέχρι στιγμής πρόβες του συστήματος η διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βάσω Κάκλα.

Τόσο η διευθύντρια της τοπικής, εκπαιδευτικής διεύθυνσης, κα Βασιλική Κάκλα, όσο και οι υπάλληλοι  βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες επί ποδός εκτελώντας κάθε ενέργεια προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού.

Ήδη στην παρούσα φάση και σύμφωνα με την διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Βάσω Κάκλα ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές εκπομπές του συστήματος VBI για την πετυχημένη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων στα 15 εξεταστικά κέντρα του νομού. Από τα 15 εξεταστικά κέντρα, 10 θα λειτουργήσουν στην πόλη των Τρικάλων ενώ 5 θα λειτουργήσουν σε περιφερειακά σχολεία του νομού. Από τα 15 εξεταστικά κέντρα, 2 θα λειτουργήσουν στα 2 Επαγγελματικά λύκεια της πόλης, στο 1ο και  2ο ΕΠΑ.Λ. και τα οποία θα δεχτούν προς εξέταση το σύνολο των υποψηφίων των επαγγελματικών λυκείων.
Επίσης το Βαθμολογικό Κέντρο θα λειτουργήσει για ακόμη μια χρονιά στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν και οι Λυκειακές Επιτροπές που θα λειτουργήσουν στα 15 εξεταστικά κέντρα. Οι επιτροπές συγκροτήθηκαν με βάση τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών και στις οποίες υπάρχει ανανέωση προσώπων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται πλέον στις δοκιμαστικές εκπομπές μετάδοσης των θεμάτων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προς τα εξεταστικά κέντρα μέσω του συστήματος VBI. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι θετικά, χωρίς δεν προκύπτουν προβλήματα.

Σημειώνεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου και στα ΓΕΛ στις 8 Ιουνίου.

Λίγο πριν την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού και συγκεκριμένα 5 ημέρες πριν αναμένεται να οριστούν και οι επιτηρητές που θα επιτηρούν την διαδικασία του φετινού διαγωνισμού.