Αποτρεπτικές για πολλούς Φαρκαδόνιους οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης

Βαριά τα έξοδα της θέρμανσης του χειμώνα στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν πολλές οικογένειες

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή του να ξεπερνά σε αρκετές των περιπτώσεων το 1 ευρώ. Στο 1,004 κυμαίνεται η μέση τιμή στο νομό Τρικάλων, προβληματίζοντας ιδιαίτερα όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για την θέρμανση των σπιτιών τους.

Με το κύμα ψύχους να έχει κατακλύσει όλη την χώρα και την περιοχή μας, οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο έχει αυξηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Και στην περιοχή της Φαρκαδόνας αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν πετρέλαιο. ωστόσο όπως υποστηρίζουν πολλές οικογένειες η κατανάλωση γίνεται με απόλυτη οικονομία καθώς τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα ενώ το επίδομα πετρελαίου αν δεν έχει κοπή, είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι τα σπίτια για πολλές ώρες της ημέρας να παραμένουν χωρίς θέρμανση, ενώ τα καλοριφέρ να μπαίνουν σε λειτουργία κυρίως για λίγες ώρες το βράδυ.

Από την πλευρά τους πρατηριούχοι του νομού και της περιοχής μας μιλούν για πτώση της αγοραστικής κίνησης της τάξης του 30% περίπου σε σχέση με πέρυσι. Πολλοί πάντως και την φετινή χρονιά δεν διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω και της χαμηλής ζήτησης που υπάρχει