Αποδράσεις στα ορεινά για τους Τρικαλινούς και τους επισκέπτες για να χαρούν το χιόνι

Αυξημένη επισκεψιμότητα στα ορεινά του Δήμου Πύλης και συγκεκριμένα σε Περτούλι και Ελάτη με τους ντόπιους και τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το λευκό σκηνικό

Μπορεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων να σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Στα ορεινά του νομού και δη της Πύλης από το περασμένο Σάββατο διαμορφώνεται μια άλλη εικόνα…λευκή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στα ορεινά του Δήμου Πύλης, αλλά και σε ορεινές περιοχές της Καλαμπάκας, σημειωνόταν έντονη χιονόπτωση. Το ύψος του χιονιού στο σύνολο των περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων του Δήμου Πύλης, ξεπερνούσε το 1 μέτρο, δημιουργώντας μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Ωστόσο η άμεση επέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων υπήρξε καθοριστική στο να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για την διευκόλυνση των κατοίκων αλλά ταυτόχρονα και των επισκεπτών.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή εκατοντάδες ήταν εκείνοι οι Τρικαλινοί που επισκέφτηκαν τουριστικές περιοχές του Δήμου Πύλης για να απολαύσουν το χιόνι. Την τιμητική τους, ως ήταν αναμενόμενο είχαν το Περτούλι και το χιονοδρομικό κέντρο αλλά και η περιοχή της Ελάτης.

Μικροί και μεγάλοι από τα Τρίκαλα, το σύνολο του νομού αλλά ταυτόχρονα κι από άλλες περιοχές της χώρας βρέθηκαν στο Περτούλι και στην Ελάτη για να απολαύσουν το χιόνι, το σκι στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου και τον καφέ τους.

Η επισκέψιμότητα το Σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι που θα συνεχιστεί και τα επόμενα Σαββατοκύριακα, καθώς το χιόνι που έπεσε είναι αρκετό αλλά δυστυχώς λόγο διήμερης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου

Το ΚΡΗΝΗ LIVE βρέθηκε στο Περούλι από το απόγευμα της Παρασκευής και σας μεταφέρει σχετικές εικόνες