Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν των ξένων επισκεπτών μας στο Αρχοντικό της Φαρκαδόνας

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας διοργάνωσαν μια όμορφη βραδιά στην αυλή του αρχοντικού Παλιούρα στη Φαρκαδόνα, με αφορμή την ολοκλήρωση της πολυήμερης επίσκεψης των ευρωπαίων πανεπιστημιακών

Μια εξαιρετική ψυχαγωγική βραδιά επεφύλασσε ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας στους ευρωπαίους επισκέπτες του, συμμετέχοντες στο Διεθνές συνέδριο που διεξήχθη στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι δύο φορείς διοργάνωσαν μια όμορφη βραδιά στην αυλή του αρχοντικού Παλιούρα στη Φαρκαδόνα, με αφορμή την ολοκλήρωση της πολυήμερης επίσκεψης των ευρωπαίων πανεπιστημιακών.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θανάσης Ζώτος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Δώρα Οικονομούλα, καθώς επίσης και μέλη του Συλλόγου. Η κουβέντα επικεντρώθηκε γύρω από πολιτιστικά θέματα ενώ οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από το αρχοντικό της οικογένειας Θανάση και Ράνιας Παλιούρα.

Κατά την συνάντηση οι ευρωπαίοι καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν από την φιλοξενία, δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και συνταγές από τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας ενώ απήλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών συμμετέχοντας και οι ίδιοι χορεύοντας παραδοσιακά, δημιουργώντας μια όμορφη και ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για μια νέα επίσκεψη στην περιοχή μας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες τους για την παράδοση και τον πολιτισμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας:

“Στα πλαισια της 1η Διεθνούς Εβδομάδας στο Δήμο Φαρκαδόνας με τις αφίξεις των επισκεπτών-συμμετεχόντων από τα Πανεπιστήμια της Εξτρεμαδούρα (Ισπανία), Trás-os-Montes e Alro Douro (Πορτογαλία), Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτο της Ωβέρνης Γαλλία, στο πλαίσιο του έργου CultRural+ για την πολιτιστική κληρονομιά, την παραγωγή την γαστρονομία και την επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας εκδήλωση , όπου προβλήθηκε η παράδοση ,ο πολιτισμός και η τοπική γαστρονομία, μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου .

Γεύση από ελληνική Φιλοξενία, μουσική και κουλτούρα, απήλαυσαν οι καλεσμένοι .

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας ευχαριστεί το Δήμο Φαρκαδόνας που αγκάλιασε και στήριξε την εκδήλωση μας σε ό,τι ζητήσαμε με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Ζώτο Αθανάσιο, την Οικογένεια Αθανασίου Παλιούρα που μας παραχώρησε τον κήπο του «Αρχοντικού Φαρκαδόνας» ,το κοσμικό κέντρο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» για την χορηγία των τραπεζο καθισμάτων , το κοσμικό κέντρο «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» για την παρασκευή του παραδοσιακού Μουσακά, την κα Κοθώνα Παναγιώτα για την προσφορά φρούτων , το Σούπερ Μάρκετ ΤΣΙΟΥΦΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ για την προσφορά καρπουζιών, τις κυρίες του Συλλόγου μας έφτιαξαν και μας προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα της Φαρκαδονίτικης κουζίνας ,το χορευτικό του Συλλόγου με τον δάσκαλο κ Θοδωρή Αλεξίου για την παρουσίαση Ελληνικών παραδοσιακών και λαϊκών χορών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Νομού Τρικάλων κ. Παπαμιχαήλ Αντώνης. Θερμές ευχαριστίες στο KΡΗΝΗ LIVE και τον κ Θοδωρή Λακιάρα για την κάλυψη της εκδήλωσης.”