Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το συνέδριο των Τρικαλινών Καραγκούνηδων

Το διήμερο 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα το 1ο Συνέδριο Καραγκούνηδων νομού Τρικάλων

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για την διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Καραγκούνηδων νομού Τρικάλων. Το πρωί της Τρίτης οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου προσκαλώντας του Τρικαλινούς αλλά και τους Συλλόγους να παρακολουθήσουν το 1ο Συνέδριο Καραγκούνηδων νομού Τρικάλων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων κ. Αντ. Παπαμιχαήλ και η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Εφη Λεβένη, πλαισιωμένοι από μέλη της Ένωσης και του συνεδρίου, αναφέρθηκαν από το Μουσείο Τσιτσάνη στη διήμερη διοργάνωση.
Ο κ. Παπαμιχαήλ τόνισε ότι το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση, με την αφορμή των 200 χρόνων από την κήρυξή της. Επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις που θα γίνουν από τους επιστήμονες, θα αφορούν σε ζητήματα της προεπαναστατικής περιόδου, αλλά και της συνέχισης των αγώνων στον κάμπο, καθώς και στον αγώνα των καραγκούνηδων ενάντια στους τσιφλικάδες. Σημείωσες ακόμη, ότι στόχος είναι, το συνέδριο να θεσμοθετηθεί στα Τρίκαλα ως διοργάνωση.
Κάλεσε, δε, πολίτες και συλλόγους να «αγκαλιάσουν» το συνέδριο, ευχαριστώντας παραλλήλως τους συνδιοργανωτές και τους μετέχοντες φορείς.
Η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Εφη Λεβέντη τόνισε, πόσο σημαντικό είναι να επιστρέφουν οι πραγματοποιήσεις δράσεων πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στην ουσία των θεματικών του συνεδρίου.
Επίσης μίλησαν, η γραμματέας και η ταμίας της Ένωσης Καραγκούνηδων, κ. Ευαγγελία Γρηγορίου και Στέλλα Γκουλιοπούλου, αναφερόμενες στη θεματολογία και στην ευκαιρία συμμετοχής από πολίτες και συλλόγους. Από την πλευρά του, ο εκ των ομιλητών φιλόλογος κ. Δημ. Παπαβασιλείου επεσήμανε τη σημασία της ενημέρωσης και απόκτησης γνώσης από τους πολίτες για την τοπική ιστορία.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο υπαίθριο Δημοτικό Θεάτρου του Φρουρίου, στα Τρίκαλα, με ώρα έναρξης την 7η απογευματινή και για τις δύο ημέρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ TRIKALACULTURE.GR ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: