Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Η υποβολή της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής στις πανελλήνιες γίνεται ηλεκτρονικά στο σχολείο και η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 29 Μαρτίου

Αντίστροφα άρχισε να μετρά ο χρόνος για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων και σε τοπικό επίπεδο.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Φαρκαδόνας και Οιχαλίας καλούνται από τις διευθύνσεις των σχολείων τους να υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση.

Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας κοινοποιήθηκε και στα σχολεία της περιοχής μας τα οποία άμεσα προχώρησαν στην ενημέρωση των μαθητών της Γ’ Τάξης.
Οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ’ Τάξης των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα δηλώσουν, αν θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και σε ποια ομάδα προσανατολισμού, σε πόσα μαθήματα θα εξεταστούν, τέσσερα ή πέντε, ανάλογα με τα επιστημονικά που ενδιαφέρονται, αν θέλουν να διαλέξουν κάποιο ειδικό μάθημα.
Οι ενδιαφερόμενοι για τις Σχολές Στρατού, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Εμπορικού Ναυτικού υποβάλλουν την αίτηση απευθείας στις Σχολές αυτές σε ημερομηνίες που θα οριστούν από τις σχετικές προκηρύξεις.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στο σχολείο και η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 29 Μαρτίου.
Από τα σχολεία πάντως οι υποψήφιοι παρέλαβαν την αίτηση-δήλωση , όπου στη συνέχεια την έλαβαν στο σπίτι για να την συμπληρώσουν χειρογράφως και μετά να προσέλθουν στο σχολείο για να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά. Ήδη από το σχολεία έχουν οριστεί καθηγητές που θα βοηθήσουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης.