Ανατρέχοντας στο πλούσιο αρχείο των αποκλειστικών της «ΚΡΗΝΗ LIVE»

Όταν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, μιλούσαν από τον περασμένο Μάρτιο και κατέθεταν προτάσεις για λήψη μέτρων ελάφρυνσης υπέρ επαγγελματιών, πολιτών και φορέων υγείας

Ανατρέχοντας στο μεγάλο και πλούσιο, επί 7ετιας, σε θεματολογία αρχείο της «ΚΡΗΝΗ LIVE» θα παρατηρήσει κανείς το ενδιαφέρον που είχαν δείξει δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Φαρκαδόνας για την στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και πολιτών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέσα από τα πλούσια, τότε, ρεπορτάζ, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα παρουσίαζε αποκλειστικά τις προτάσεις που κατέθεταν οι επικεφαλής και τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων προς το Δήμο Φαρκαδόνας, να θέσουν στην θεματολογία των δημοτικών συμβουλίων, θέματα για την στήριξη των ελευθεροεπαγγελματιών του Δήμου μας, των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της εστίασης, καθώς και του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.

«Νέο Ξεκίνημα», με επικεφαλής τον Μιχάλη Μπαγιώτη, «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας», με επικεφαλής το Θανάση Μεριβάκη και «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Ευαγγελία Στεργίου, είχαν καταθέσει από τον Μάρτιο του 2020, πλειάδα προτάσεων, τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» αλλά δεν συνάντησαν το ανάλογο ενδιαφέρον από την περασμένη δημοτική Αρχή.

Ανατρέχοντας στο μεγάλο αρχείο της «ΚΡΗΝΗ LIVE» θα φροντίσουμε να ανατρέξουμε σε μερικά από τα πολλά δημοσιεύματα την περίοδο του 2020 για να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας, αλλά ταυτόχρονα στους επαγγελματίες και στους πολίτες, τις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί από εκείνη την περίοδο και μετέπειτα προκειμένου να υπάρχει η επιθυμητή στήριξη. Μέσα από τα τότε ρεπορτάζ αλλά κι εκείνα που ακολουθήσαν κι είχαν πάντα τοπική χροιά, παρουσιάζοντας τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών, επαγγελματιών και φορέων, προσπαθήσαμε να σταθούμε στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν από την πανδημία. Έγκυρα, έγκαιρα, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε τα τελευταία 7 χρόνια, βασιζόμενοι στην αλήθεια κι όχι στον εντυπωσιασμό.

Και μιλώντας με αλήθειες περί αποκλειστικών και επιτυχιών, ας θυμίσουμε στους επαγγελματίες αλλά και στους πολίτες κάποια από τα κείμενα με ημερομηνίες, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν κι αυτά με τη σειρά τους στην μεθαυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, που θα εξετάσει το θέμα. Γιατί δεν υπήρξε ένα κείμενο αλλά πολλά….

19/03/2020

Σε αποκλειστικό δημοσίευμα που παρουσίασε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» με τίτλο «Μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών, ζητά ο Θ. Μεριβάκης λόγω κορονοϊού», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» με σχέδιο προτάσεων που κατέθεσε τότε στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των δημοτών.

Μεταξύ αυτών αναστολή προσαυξήσεων στις οφειλές των δημοτών προς το Δήμο, μηδενικά δημοτικά τέλη για τους επαγγελματίες και τις επαγγελματικές μονάδες που παραμένουν κλειστά και για τις κατοικίες οριζόντια μείωση 25% για τα ισχύοντα τέλη.

06/04/2020

Σε αποκλειστικό δημοσίευμα που παρουσίασε η «ΚΡΗΝΗL IVE» με τίτλο «Σχέδιο προτάσεων ενάντια στον κορονοϊό κατέθεσε ο Μιχάλης Μπαγιώτης», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» κατέθεσε σχέδιο με οκτώ προτάσεις για την στήριξη των πολιτών, εργαζομένων, των υγειονομικών που μάχονται ενάντια στο κορονοϊό. Το σχέδιο των προτάσεων κοινοποιήθηκε στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας να ζητά αυτό να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να υιοθετηθεί από την δημοτική Αρχή.

06/05/2020 και 14/05/2020

Σε δυο αποκλειστικά δημοσιεύματα που παρουσίασε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» με τίτλους «Μέτρα για τους πολίτες και το ΚΥΦ ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση» και «Επικριτική με τη δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας η Λαϊκή Συσπείρωση», Ευαγγελία Στεργίου και Αφροδίτη Βανακάρα, εμφανιζόταν καυστικές με την στάση της τότε δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας να μην εντάξει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το πλαίσιο μέτρων για την οικονομική στήριξη μικροεπαγγελματιών, αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων αλλά και όλων των νοικοκυριών του δήμου μας από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότειναν μια σειρά μέτρων για την διεκδίκηση πόρων και προσωπικού για την στήριξη του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.