Σχέδιο προτάσεων ενάντια στον κορονοϊό κατέθεσε ο Μιχάλης Μπαγιώτης

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες που δοκιμάζονται, πρωτίστως οικονομικά, θέτει την παρούσα πρόταση με τα επιμέρους σημεία της, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς και στον δήμαρχο προκειμένου αυτή να εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Σχέδιο με οκτώ προτάσεις για την στήριξη των πολιτών, εργαζομένων, των υγειονομικών που μάχονται ενάντια στο κορονοϊό κατέθεσε προς την γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνα η δημοτική παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Μπαγιώτη.

Το σχέδιο των προτάσεων κοινοποιήθηκε στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας το πρωί της Δευτέρας, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας να ζητά αυτό να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να υιοθετηθεί από την δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά το κείμενο που έχει κοινοποιήσει προς την δημοτική Αρχή η παράταξη έχει αναλυτικά ως εξής:

«Η πανδημία που πλήττει το τελευταίο διάστημα ολόκληρο τον πλανήτη, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς και κατακρεουργημένες οικονομίες, δυστυχώς χτυπάει και την πόρτα της κοινωνίας μας. Αυτό ανάγκασε την κεντρική εξουσία να μεριμνήσει ώστε να ενισχυθούν οι ΟΤΑ προκειμένου να σταθούν στο πλάι των δημοτών. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε καμία οργανωμένη προσπάθεια από την δημοτική αρχή απέναντι στον δημότη, παρότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανοιχτά δίπλα στην κοινωνία και στον πολίτη. Η παράταξή μας «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» παρακολουθώντας τον σφυγμό της τοπικής κοινωνίας και τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες που δοκιμάζονται, πρωτίστως οικονομικά, θέτει την παρούσα πρόταση με τα επιμέρους σημεία της, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς και στον Δήμαρχο προκειμένου αυτή να εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση της.

Η πρόταση εξειδικεύεται σε οκτώ επιμέρους σημεία:

1. Προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι επ’ αμοιβής αιρετοί να καταθέσουν το 50% των αποδοχών τους, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19, κίνηση που ήδη έχει χαιρετιστεί με ενθουσιασμό από Δημάρχους και αντιδημάρχους του Νομού μας, και έχει ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος των εκπροσώπων του πολιτικού μας συστήματος. Μια κίνηση κατ’ εξοχήν συμβολική που συνάδει ωστόσο με την υποχρέωση του αιρετού να είναι θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος.

2. Μείωση κατά 50% του τέλους που υποχρεούνται να καταβάλλουν στον Δήμο Φαρκαδόνας οι επαγγελματίες, έμποροι και παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στις Λαϊκές Αγορές, καθώς αυτές υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να είναι αδιαμφισβήτητη η ζημία που υφίσταται ο συγκεκριμένος κλάδος

3. Να εκπονηθεί ένα σχέδιο μείωσης ανταποδοτικών τελών (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση κλπ) του συνόλου των υπηρεσιών για το σύνολο των Δημοτών για όσο διάστημα διαρκέσει η συγκεκριμένη κρίση.

4. Αναστολή επί τριμήνου της υποχρέωσης καταβολής οφειλών, ρυθμισμένων ή μη από οποιαδήποτε αιτία για το σύνολο των δημοτών μέχρι και την 31/08/2020 5. Διεύρυνση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες, οι άποροι, οι ανήμποροι και οι ηλικιωμένοι πολίτες, ακόμη και για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

6. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινοχρήστου χώρου.

7. Προμήθεια παραϊατρικού υλικού για τους εργαζόμενους στο τμήμα Καθαριότητας αλλά και στο σύνολο των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Φαρκαδόνας.

8. Πρόσκληση για διοργάνωση αιμοδοσίας, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου, αρχής γενομένης από τους αιρετούς και σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο.

Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να υιοθετήσει τις προτάσεις μας και να επιδείξει την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθησία που οι συνθήκες απαιτούν. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας, που εξακολουθούν να εργάζονται προκειμένου να εξυπηρετείται ο πολίτης και προεχόντως το Τμήμα Καθαριότητας που με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και σε αντίξοες συνθήκες παράγει σημαντικό έργο.».

KRINI LIVE