Αναφορά στο Δήμο Φαρκαδόνας για τα αδέσποτα κατέθεσε η πρόεδρος του Γριζάνου Ευανθία Κακαδιάρη

Αναφορά προς το Δήμο Φαρκαδόνας κατέθεσε η πρόεδρος της κοινότητας Γριζάνου Ευανθία Κακαδιάρη, σχετικά με την αύξηση των αδέσποτων που παρατηρείται και στην εν λόγω περιοχή.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των αδέσποτων, όχι μόνο έχει αυξηθεί αλλά και η συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών είναι επιθετική, σε σημείο επικίνδυνο για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ανήλικων παιδιών που κατά κύριο λόγο κυκλοφορούν στην πλατεία του χωριού, όσο και των ενήλικων κατοίκων και επισκεπτών.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται, όπως εξηγεί η κα Κακαδιάρη στην «KriniLive», από τις απανωτές αναφορές και καταγγελίες συγχωριανών τόσο στη Τοπική Δημοτική Αρχή, στο Δήμο Φαρκαδόνας και σε άλλες Υπηρεσίες. Ειδικά τους θερινούς μήνες, τα αδέσποτα κυκλοφορούν στην πλατεία του χωριού ανάμεσα στα καταστήματα εστίασης. Αδέσποτα σκυλιά, με την όποια ασθένεια που μπορεί να έχουν διότι δεν έχουν εμβολιαστεί, ανάμεσα σε ανθρώπους που κάθονται για φαγητό, παιδιά που παίζουν αμέριμνα στην παιδική χαρά και στον γύρω χώρο αυτής, κινδυνεύουν από την επίθεση κάποιου αδέσποτου.

«Οι αναφορές επιθέσεων είναι αρκετές, ευτυχώς μέχρι τώρα χωρίς τραυματισμούς και περαιτέρω επεισόδια. Δε μπορεί όμως να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είτε είναι καλοκαίρι είτε όχι. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την αύξηση και τη μη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε, πως σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από το νόμο 4235/2014 την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα αδέσποτα ζώα την έχει ο εκάστοτε Δήμος. Έκτοτε, ιδιοκτήτης των αδέσποτων ζώων στη Τοπική Κοινότητα Γριζάνου, είναι ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο οποίος είναι και ο κύριος υπεύθυνος για την αντιμετώπιση και λύση», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Η κα Κακαδιάρη, καλεί το Δήμο Φαρκαδόνας, να συνετιστεί και να εφαρμόσει το νόμο

πριν είναι αργά και γίνουν περιστατικά επιθέσεων, όπως παλαιότερα σε αλλά δημοτικά διαμερίσματα.

«Καλώ τον Δήμο Φαρκαδόνας, την κάθε φιλοζωική οργάνωση, που θα μπορούσε να βοηθήσει, καθώς και τη πολιτεία μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς της, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γριζάνου μαζί και με όλο το τοπικό Συμβούλιο, δηλώνουμε τη διαθεσιμότητα μας για τη συμμετοχή σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την άμεση αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης και τη πρόληψη εμφάνισης αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον.», καταλήγει η πρόεδρος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.