Αίμα μόνο για δύσκολες και αναγκαίες περιπτώσεις

Η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκαθαρίζει κι εκείνη με τη σειρά της, την θέση της

Αντιμέτωποι με τα ακριβώς ίδια ζητήματα, ανάλογα εκείνων του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας, έρχεται η διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας, Ελένη Στεργίου-Μπότη.

Όπως αναφέρει και η ίδια το τελευταίο διάστημα δέχεται αιτήματα για παραχώρηση μονάδων αίματος που φιλοξενούνται στην Τράπεζα Αίματος του Δήμου, όχι για έκτακτες ανάγκες αλλά για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Μάλιστα από ανθρώπους με πλούσιο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και συγγενικό.

Παράλληλα και η ίδια, όπως αναφέρει δέχεται πιέσεις από συναδέλφους της αιρετούς, ταυτόχρονα και υποδείξεις για παραχώρηση αίματος, ενέργειες που σύμφωνα με την ίδια γίνονται εκ του πονηρού για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Η Τράπεζα αίματος, προσφέρει το αίμα σε ειδικά αναγκαίες περιπτώσεις που κρίνεται η ζωή ενός ανθρώπου, λέει η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, εξηγώντας ότι το αίμα δεν προσφέρεται για προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού, όταν υπάρχει χρόνος για αναζήτηση και εξεύρεση αίματος από μέλη οικογενειών, φίλους και οικογένειες.

Ταυτόχρονα καλεί όλους εκείνους που έλαβαν αίμα από την Τράπεζα, να σπεύσουν να το αναπληρώσουν καθώς όταν αυτό θα χρειαστεί για μια έκτακτη περίπτωση θα εκλείπει.

Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα ανοίξουν τα αυτιά τους για να ακούσουν τις εκκλήσεις της


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *