Αγωνία και φόβος για την απόφαση επιστροφής των μαθητών στα σχολεία

Οι τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα που τυχόν προκύψει κατά την επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία την Δευτέρα

Εντείνονται η ανησυχία και ο προβληματισμός για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον επελαύνει.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να ακουστεί εκ νέου το κουδούνι στα σχολικά κτήρια του νομού Τρικάλων, με την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών μετά την γιορτινή ανάπαυλα του 15νθημερού.

Οι τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα που τυχόν προκύψει κατά την επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Μάλιστα τις προηγούμενα 24ωρα οι διευθυντές εκπαίδευσης αναπτύσσουν τακτή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για την ομαλή επιστροφή.

Ωστόσο ο προβληματισμός όλων είναι έντονος για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μιας και τα κρούσματα και σε τοπικό επίπεδο αυξάνονται, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Σε περίπτωση κενών που προκύψουν από νοσήσαντες εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν οι διευθυντές εκπαίδευσης αυτά αναμένεται να καλυφτούν εκ των έσω. Μάλιστα σε περίπτωση πολλών κρουσμάτων ανά τμήμα, που όλοι το απεύχονται προβλέπεται ακόμη και αναστολή ολοήμερων τμημάτων, που όμως εκτιμάται ότι θα προκαλέσει κοινωνικό πρόβλημα σε εργαζόμενους γονείς.

Διευθύνσεις σχολείων αλλά και εκπαιδευτικοί θα προσπαθήσουν να τηρήσουν πιστά τα όσα προβλέπουν τα εκπαιδευτικά πρωτόκολλα προσπαθώντας να προστατέψουν τους μαθητές. Όλοι η προσοχή θα στραφεί για μια ακόμη φορά στους κλειστούς χώρους, αλλά κυρίως και στα διαλλείματα, όπου τα μέτρα από τους μαθητές χαλαρώνουν μιας και έρχονται σε επαφή με συμμαθητές τους, χωρίς ένας σημαντικός αριθμός αυτών να χρησιμοποιεί την προστατευτική μάσκα.