Αφήνουν προς στιγμής στην άκρη την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Μηδαμινός μέχρι στιγμής ο αριθμός των Φαρκαδόνιων που έσπευσαν να αποπληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων

Ούτε που το σκέφτονται να εκτυπώσουν και στη συνέχεια να αποπληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και οι Φαρκαδόνιοι κάτοχοι οχημάτων και δικύκλων. Παρά το γεγονός ότι τα τέλη βρίσκονται αναρτημένα στην ειδική φόρμα του taxis net, οι Φαρκαδόνιοι, έχοντας χρόνο μπροστά τους χρονικό διάστημα μέχρι και το τέλος του μήνα που διανύουμε, ίσως και λίγο παραπάνω με την καθιερωμένη πλέον παράταση που δίνεται τα τελευταία χρονιά, πάνε πίσω την πληρωμή.
Οι οικομικές αδυναμίες που αντιμετωπίζουν με την σειρά τους και οι Φαρκαδόνιοι, τους ωθεί στα μετόπισθεν, έχοντας σήμερα μπροστά τους άλλες προτεραιότητες.
Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2018 λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει μέσω τραπεζών ή υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή μέσω e-banking. Για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή μέσω των ΕΛ.Τ.Α., οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από τους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet.
Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 31-10-2010, ενώ για όσα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010 και μετά, τα ποσά των τελών υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.
Για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης τα τέλη κυμαίνονται από 75 έως 1.490 ευρώ ανάλογα με τον μικτό τους βάρος σε χιλιόγραμμα, ενώ για τα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης τα ποσά των τελών κλιμακώνονται από 210 έως 510 ευρώ ανά όχημα, ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων καθημένων.
Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής των τελών, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ισόποσου των οφειλομένων τελών με συνέπεια ο ιδιοκτήτης να υποχρεούται να πληρώσει τα τέλη εις διπλούν.