Dubai Chocolate… από τα Τρίκαλα! Ο μάγειρας του κάμπου Antonis Cooken φτιάχνει τη σοκολατένια απόλαυση της χρονιάς!

Ξεχάστε το Ντουμπάι! Η πιο πολυσυζητημένη σοκολατένια συνταγή της χρονιάς έρχεται από τα… Τρίκαλα, δια χειρός του Αντώνη Cooken, του μάγειρα του κάμπου! Με υλικά απλά, ελληνικά και ψυχή χωριάτικη, η «Dubai Chocolate» γίνεται σπιτική απόλαυση που θα σας μείνει αξέχαστη.
Καλό μήνα! Και ναι, καλά ακούσατε… Dubai Chocolate, αλλά όχι από αυτούς που τη σερβίρουν σε πολυτελή lounges στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο δικός μας Antonis Cooken, ο μάγειρας του κάμπου και περήφανος Τρικαλινός, σας φέρνει μια σοκολατένια συνταγή με υπογραφή, απλότητα και απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα.
«Γιατί να τρέχεις στο Ντουμπάι για σοκολάτα, όταν μπορείς να τη φτιάξεις στο χωριό σου;»
– αναρωτιέται με νόημα ο Αντώνης, που μας έχει χαρίσει κατά καιρούς απίθανες συνταγές με τοπικό αέρα.
Η Dubai Chocolate αλά κάμπος, όπως τη βαφτίζει, είναι μια συνταγή με μεράκι και νοσταλγία. Θυμάται εκείνη τη βρεγμένη φέτα με ζάχαρη της μαμάς – φτωχικό γλυκό, αλλά πλούσιο σε μνήμη και αγάπη. Και έρχεται τώρα να ενώσει το παλιό με το καινούριο, το απλό με το “κοσμοπολίτικο”.
Τα Υλικά της Επιτυχίας:
3 κουβερτούρες σοκολάτας (2 γάλακτος + 1 μαύρη)
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
350 γρ. άλειμμα φυστικιού Αιγίνης
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
50 γρ. χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. ψιλοκομμένο κανταΐφι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
Αποξηραμένη παπάγια ή πεπόνι ψιλοκομμένα
Ο Αντώνης έχει ανεβάσει το βίντεο στο YouTube κανάλι του “Antonis Cooken”, όπου παρουσιάζει βήμα-βήμα τη συνταγή, με το γνωστό του χιούμορ και την πρακτική του ματιά. Ετοιμάστε τα υλικά σας, βάλτε την ποδιά και φτιάξτε μια σοκολάτα που… θα έκανε και τους σεφ του Ντουμπάι να ζηλεύουν!
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ:
Ads


