Χουριάτκου Ραβανί από τα Στουρναραίϊκα Τρικάλων – Συνταγή από τον Antonis Cooken

Αυτό το ΡΑΒΑΝΙ όπως διαβάζουμε στο TrikalaIn.gr είναι μοναδικό και δεν έχεις ξαναγευτεί κάτι παρόμοιο!

Προέρχεται από το γραφικό κεφαλοχώρι Στουρναραίϊκα στα Τρίκαλα, όπου η κυρία Μαρία και η μαμά της, κυρά Καλλιόπη, μας εμπιστεύτηκαν τη συνταγή. Καθίσαμε μαζί τους και την ετοιμάσαμε, και όταν δοκιμάσαμε το αποτέλεσμα, σχεδόν “κλέψαμε” όλο το ταψί! Αυτό το χουριάτκου ραβανί είναι τόσο νόστιμο που δεν χορταίνεις να το τρως! Φτιάχνεται με φρέσκα αυγά από κότες που βόσκουν ελεύθερα, που κάνουν απίθανα αυγά! Η διαδικασία είναι τόσο απλή που μπορείς να την ακολουθήσεις με την πρώτη ευκαιρία και να προσφέρεις το πιο λαχταριστό γλυκό στις εορταστικές περιόδους που έρχονται!

Επομένως, μπες στην κουζίνα, συγκέντρωσε τα υλικά και ξεκίνα! Για ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών, θα χρειαστείς: Αρχίζουμε με το σιρόπι: 1 λίτρο νερό, 1 κιλό ζάχαρη, χυμό από μισό μεγάλο λεμόνι και 2 φακελάκια βανίλιας (15 γραμμάρια). Πάμε στο ραβανί: 10 μεγάλα αυγά (χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους), 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 2 φακελάκια βανίλιας (15 γραμμάρια), 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 150 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι, 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι (προαιρετικά) και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή νεράντζι ή λεμόνι.

«Καλή επιτυχία αγαπημένοι μου και σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας στις συνταγές μου» μας λέει ο Τρικαλινός σεφ Αντώνης Κούκεν.

Δείτε τη συνταγή στο κανάλι Antonis Cooken στο YouTube για να μην αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία!