Ανακαλύπτοντας τη Γεύση της Παράδοσης: Η Αυθεντική Τρικαλινή Πρασοτηγανιά από τον Αντώνη Κούκεν

Για ακόμη μία φορά, ο ταλαντούχος Τρικαλινός σεφ, Αντώνης Κούκεν, μας εκπλήσσει με μία νέα συνταγή, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στην πατρίδα του, τα Τρίκαλα, και στους συμπολίτες του. Σε μια εποχή που η αυτοθυσία για τον τόπο μας είναι σπάνια, προβάλλει την περιοχή με μοναδικό τρόπο. Αυτή τη φορά, τον συναντάμε στη Λεπτοκαρυά (πρώην Σελίμογλου), μόλις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης, όπου ανακάλυψε στην ταβέρνα “Καταφύγιο” μια εξαιρετική παραδοσιακή συνταγή για Πρασοτηγανιά.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι απλώς οποιαδήποτε, αλλά η αυθεντική, όπως την ετοίμαζαν οι παλιοί, και πιο συγκεκριμένα ο αξέχαστος παππούς της κυρίας Βάσως Τρικάλη, η οποία συνεχίζει αυτή την παράδοση για τους πελάτες της. Όπως αναφέρει ο Αντώνης στο βίντεο, για να την πείσει να του αποκαλύψει τη συνταγή, της υποσχέθηκε ότι θα βρει τα πιο φρέσκα ντόπια πράσα… “να είναι τρυφερά και χωρίς λιπάσματα!” Έτσι, ο σεφ μας άρχισε την αναζήτησή του στην πόλη, ρωτώντας διάφορους και τελικά όλοι τον παρέπεμψαν στον “Κώστα Μπίλιο”.

Χωρίς να χάνει χρόνο, επισκέφτηκε τα χωράφια του Κώστα, όπου με τα χέρια του ξερίζωσε τα φρέσκα πράσα του, ενώ παράλληλα μάζεψε και άλλα λαχανικά που καλλιεργεί με αγάπη και φροντίδα. Μαζί, ετοίμασαν και γεύτηκαν τη μοναδική, αρωματική και νόστιμη Χωριάτικη Πρασοτηγανιά, με κρέας που λιώνει στο στόμα! Αυτή η συνταγή μας παρουσιάζεται βήμα-βήμα, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να την ετοιμάσουμε, ειδικά τώρα που τα φρέσκα πράσα έχουν την τιμητική τους στην κουζίνα μας και είναι εύκολο να μαγειρευτούν!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνταγή στο κανάλι του Αντώνη Κούκεν στο YouTube: