Μοσχάρι με μελιτζάνες

Υλικά
1.300 gr
μοσχάρι4
μελιτζάνες φλάσκες½ φλ.
ελαιόλαδο2
κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα4 σκελ.
σκόρδο σε φέτες1 κ.σ.
πελτέ ντομάτας5
ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες½ φλ.
λευκό ξηρό κρασί1 κ.γ.
ζάχαρη4
κόκκοι μπαχάρι1
δαφνόφυλλο1
μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ2 κ.σ.
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χτένι σε μεγάλα κομμάτια, και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές για 6-7′ συνολικά. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε.
- Χαμηλώνουμε την εστία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μελώσει και να μαραθεί να 5-6′ και τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ.
- Σοτάρουμε για 1′ και ξαναβάζουμε το μοσχάρι με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα.
- Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό να σκεπάζει τα υλικά.
- Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει.
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, την πατάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Σβήνουμε το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 15′ να μελώσει η σάλτσα του πριν σερβίρουμε.
MΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15′, να καψαλιστούν.
Ads


