Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς με πτι μπερ, κρέμα, και μπανάνες. Μην παραλείψετε την επικάλυψη σοκολάτας γιατί απογειώνει το γλυκό. Είναι από τα γλυκά εξαφανίζεται στο πι και φι. Δεν μένει δεύτερη μέρα στο ψυγείο γιατί το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Τόσο μπισκοτένιο και σοκολατένιο που δεν μπορείς να αντισταθείς! Πανεύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό ψυγείου!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
1
φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια1 ½ φλ.
κρύο γάλα3 κ.σ.
φυστικοβούτυρο250 gr
κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή1 συσκ.
μπισκότα πτι μπερ3-4
μπανάνες ώριμες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
60 gr
κουβερτούρα2 φλ.
άχνη ζάχαρη2 κ.σ.
μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνηΛίγες
σταγόνες υγρή βανίλια2 κ.σ.
γάλα3 κ.σ.
πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα σε έναμπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
- Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
- Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
- Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
- Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
- Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
- Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
- Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
- Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
- Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
Ads