Καλό ταξίδι μπάρμπα Ηλία και καλή Ανάπαυση

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο Ηλίας Παπάς από την Κρήνη, ένα πρόσωπο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Στην γη που γεννήθηκε, που πότισε με τον ιδρώτα του από μικρό παιδί μέχρι και τα γεράματά του, στο χωριό που δημιούργησε μια ξεχωριστή και έντιμη οικογένεια θα αναπαυτεί από αύριο το απόγευμα ο 89χρονος Ηλίας Παπάς από την Κρήνη.

Ο μπάρμπα Ηλίας, ένας αγαπητός και αξιόλογος χαρακτήρας ανθρώπου έφυγε από την ζωή σήμερα Τετάρτη, μετά από ένα σύντομο αλλά σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Αν και μαχητής στην ζωή, παλεύοντας από μικρό παιδί στα χωράφια, στο μεροκάματο για να θρέψει και να μεγαλώσει με τη σύζυγό του, τα δυο παιδιά του, Δημήτρη και Βαγγέλη, αυτή τη φορά σε αυτή τη δύσκολη μάχη ηττήθηκε από το χάρο, που θέλησε να τον πάρει μαζί του, στο αιώνιο ταξίδι.Για όσους γνώριζαν τον μπάρμπα Ηλία δεν θα ξεχάσουν την καλοσύνη του, δεν θα ξεχάσουν την ευγένεια, το πηγαίο χιούμορ αλλά και την εργατικότητα του. Ειλικρινείς, φιλότιμος, δεν έχανε την ευκαιρία κάθε στιγμή να δείχνει την ευσπλαχνία του, στο καθένα, χωρίς διαχωρισμούς καθώς για τον ίδιο όλοι οι άνθρωποι ήταν ίδιοι. Αυτές τις αρετές που τον διέκριναν φρόντισε να τις μεταδώσει και στα παιδιά του, αλλά και στα εγγόνια του που ευτύχισε να χαρεί και να μεγαλώσει. Προσφάτως η χαρά του υπήρξε απερίγραπτη, όταν στην αγκαλιά σήκωσε και χάρισε την ευχή και στο δισέγγονο που του χάρισε η εγγονή του.

Ξεχωριστός υπήρξε και για μας ο μπάρμπα Ηλίας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις συναντήσεις μας, στην αυλή του σπιτιού του, στην πλατεία της Κρήνης, στον Πλάτανο, για να μας εξιστορήσει γεγονότα που σημάδευσαν την ιστορία της κοινότητας Κρήνης. πλήρως ενημερωμένος για τα γεγονότα, τα οποία είτε είχε ζήσει ο ίδιος από μικρό παιδί, είτε του διηγήθηκαν γονείς, παππούδες του ή κάτοικοι του χωριού, στάθηκαν ικανά για να μας βοηθήσουν σε ρεπορτάζ, έρευνες αλλά και στην σύνταξη ενημερωτικών οδηγών και εντύπων. Πάντα φιλότιμος και δοτικός σε ότι χρειαζόμασταν, τόσο εμείς όσο και οι συγχωριανοί του. Πλέον αυτός ο πράος άνθρωπος δεν βρίσκεται στη ζωή. Έφυγε για να αναπαυτεί στο χωριό που τόσο αγάπησε, στα χώματα που δεν μπορούσε να αποχωριστεί, στη γη που δούλεψε και πότισε με ιδρώτα και πολλές φορές, όπως όλοι οι συνδημότες μας, με δάκρυα.

Αφήνει πίσω τα παιδιά του Δημήτρη και Βάσω Παππά, Βαγγέλη και Δήμητρα Παππά, τα εγγόνια του Φωτεινή και Δαμιανό Δόϊκο, Ηλία, Ηλία, Λευτέρη και Αλέξανδρο, το αβάπτιστο άρρεν δίγγονο και λοιπούς συγγενείς.

Κηδεύεται αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κρήνης.

Καλό ταξίδι μπάρμπα Ηλία και καλή Ανάπαυση στα χώματα του χωριού σου.