Αγωνιούν οι πάσχοντες με σοβαρά προβλήματα υγείας

Σε λίγο διάστημα θα κληθούν να επιστρέψουν στην εργασία τους και θα βρίσκονται εκτεθειμένοι στο κορονοϊό, ζητώντας άμεσα μέτρα προστασίας από την πολιτεία και το υπουργείο Υγείας

Την αγωνία τους εκφράζουν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και σε λίγο θα κληθούν από τις Υπηρεσίες τους και τους εργοδότες τους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Η συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πιο συγκεκριμένα στις ομάδες υψηλού κινδύνου από τον περασμένο Μάρτιο, δεν ασκούσε εργασιακά καθήκοντα, λαμβάνοντας είτε αναρρωτικές άδειες, είτε άδειες άνευ αποδοχών, οι άδειες κανονικές και ειδικού σκοπού προκειμένου να μην είναι εκτεθειμένοι στο κορονοϊό. Η πλειονοψηφία των συναδέλφων τους έδειχναν κατανόηση μιας και αντιλαμβανόταν την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζαν, καλώντας να επισπεύσουν την διαδικασία λήψης αδειών για να προφυλαχθούν.

Εξάλλου και οι γιατροί τους, όπως και οι υγειονομικές αρχές τους καλούσαν να παραμείνουν σπίτι, αποφεύγοντας την έκθεση στην πολυκοσμία προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, η αγωνία τους είναι έκδηλη μιας και σύντομα θα κληθούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα και ασθένειες, γνωρίζουν καλά πως αν έρθουν σε επαφή με ένα άτομο το οποίο φέρει τον ιό αλλά είναι ασυμπτωματικό θα κολλήσουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, καθώς όλοι γνωρίζουν πως οι ευπαθείς ομάδες αλλά και οι πάσχοντες με υποκείμενα νοσήματα δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον κορονοϊό.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζητούν σήμερα από την πολιτεία να ενδιαφερθεί και να νομοθετήσει μέτρα που θα έχουν ως σκοπό την προστασία της υγείας τους. Εξηγούν ότι όποια μέτρα κι αν ληφθούν από τις Υπηρεσίες τους, ή από την εργασία τους δεν θα σταθούν ικανά για την προστασία της υγείας τους, που πραγματικά σε πολλές των περιπτώσεων ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Τα περιθώρια στενεύουν και άμεσα ζητούν τόσο η κυβέρνηση, όσο και το υπουργείο, να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τους προστατεύσει από κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει.