Σοκ στην Κρήνη: ο Θανάσης Αργυρίου έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του 63χρονου συγγραφέα στο χωριό της Κρήνης και στην συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΚΡΗΝΗ LIVE» που χθες συνομίλησε μαζί του, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο για το χωριό της Κρήνης

Το απόγευμα της Τρίτης δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει αυτό που θα συνέβαινε ένα 24ωρο αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης. Όταν θα χτυπούσε το τηλέφωνο και θα μας μετέφεραν μια τραγική είδηση, αυτή του ξαφνικού θανάτου του 63χρονου συγγραφέα, Θανάση Αργυρίου από την Κρήνη. Ενός φίλου, ενός ανθρώπου που με τις δράσεις και το έργο του, φρόντιζε να αναδεικνύει την ιστορία του χωριού της Κρήνης, των ηθών και εθίμων.

Η συνάντηση μας, το απόγευμα της Τρίτης όπου θα μας μιλούσε για το νέο του βιβλίο, έμελλε να ήταν η τελευταία. Τίποτα δεν προϊδέαζε το τι θα συνέβαινε μετά από μια ημέρα. Ήρεμος και χαλαρός, χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο Θανάσης, μας μιλούσε για το νέο του βιβλίο «Όπως παίζαμε παλιά». Ένα βιβλίο γεμάτο αναμνήσεις από την Κρήνη Τρικάλων, που όπως μας είπε το είχε αφιερώσει στην μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή προ διετίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε και το ρεπορτάζ αναρτήθηκε στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» χθες Τρίτη και ο Θανάσης πάντα τυπικός και ευγενικότατος, όπως πάντα, σε όλες τις στιγμές της ζωής του, μα πάνω απ’ όλα με τους ανθρώπους, μας πήρε να μας ευχαριστήσει για την δημοσίευση. Μας κάλεσε να μας πει για τελευταία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ που φροντίζουμε κι εμείς με τον τρόπο μας, να παρουσιάζουμε την δουλειά του, αλλά πολύ περισσότερο που γνωστοποιούμε στο ευρύ κοινό, την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήνης αλλά και των υπολοίπων χωριών του Δήμου μας.

Πριν κλείσει μας είπε ότι τις επόμενες μέρες θα φρόντιζε να βρεθούμε, ο ίδιος και μέλη της ομάδας της «ΚΡΗΝΗ LIVE», για να απολαύσουμε ένα καλοκαιρινό βράδυ στο χωριό, στην περιοχή που γεννήθηκε και λάτρεψε όσο τίποτα, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να μεταναστεύσει σε μικρή ηλικία αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη. Δυστυχώς αυτό το ραντεβού δεν θα πραγματοποιηθεί πλέον καθώς ο χάρος φρόντισε να κόψει σύντομα και απροειδοποίητα το νήμα της ζωής του.

Σε κατάστημα του χωριού, συντροφιά με τους ανθρώπους που πέρασε τα παιδικά του χρόνια, παρέα με τους φίλους του που θυμόταν και πάσχιζε να τους συναντήσει όταν βρισκόταν στην Αθήνα. Ο Θανάσης Αργυρίου προδόθηκε από την καρδιά του στο κέντρο του χωριού, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις του. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο το οποίο θα ερχόταν 45 λεπτά μετά, από τη Λάρισα αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, μεταφερόταν νεκρός, με τους γιατρούς παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν να τον επαναφέρουν, δεν τα κατάφεραν, διαπιστώνοντας το θάνατό του.

Ο ίδιος ευτύχισε να δημιουργήσει οικογένεια, να αποκτήσει παιδιά και να ακούσει την γλυκιά λέξη «παππού» από τα εγγονάκια του.

Δεν ήταν όμως τυχερός για να τα χαρεί για πολύ, όπως και το χωριό που λάτρεψε. Πλέον ο ίδιος αποχώρησε νωρίς, κρατώντας στα χέρια τα βιβλία του, που έγραψε για το χωριό και την μητέρα του. Και είμαστε σίγουροι πως η κυρά Κωνσταντινιά που έφυγε πριν δυο χρόνια από τη ζωή θα τον περιμένει εκεί ψηλά, καθώς θα ανυπομονεί να διαβάσει τα βιβλία που της αφιέρωσε. Θα είναι εκεί να τον περιμένει για να κάθίσουν ξανά μαζί να πουν τις ιστορίες του, να θυμηθούν πολλά και να ανταμώσουν με τους δικούς τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται στη ζωή.

Σημειωτέον ότι ο Θανάσης Αργυρίου γεννήθηκε το 1957 στην Κρήνη Τρικάλων. Διέμενε στην Πετρούπολη Αττικής, αλλά επισκεπτόταν πολύ τακτικά το χωριό. Κατά την πορεία του εξέδωσε τα ακόλουθα έργα:

– Ποίηση:
«Διάσπαρτα όνειρα», 1993.
«Της μνήμης μου φιλώ το αμμοχάλικο», 1994.
«Ποιο το χρώμα της φυγής;», 2000.
«Αναδρομές» (Ποιήματα 1992-2002), 2008.
«Σιωπή», 2013.
– Πεζογραφία:
«Εσύ φταις !», (διηγήματα), 1998.
«Ο τρελός του καραμελάδικου», (διηγήματα), 2009.
«Αναμάρτητη Εύα, (νουβέλα), 2012.
– Λαογραφία:
«Τα παραμύθια της μάνας μου», (Παραδοσιακά παραμύθια της Θεσσαλίας), 2006.
«Ο Ανυφαντάκος» (παραμύθια και ιστορίες), 2013.
– Θέατρο:
«Όνειρο φυγής…», 2008.
«Κούμπα μανιά!», (κωμωδία), 2011.
«Ο Ζυμαρίκος», 2012.
«Εσύ φταις», 2017.
– Κριτική:
«Λογοτεχνικές προσεγγίσεις», 2014.

«Όπως παίζαμε παλιά» Ιούλιος 2020.

Καλό ταξίδι Θανάση, θα σε θυμόμαστε πάντα…