Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια παρέστη ο Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ» στην 203η επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων και εκπροσώπησε την πόλη μας.

Το τμήμα απόδοσης τιμών και αναβίωσης – αναπαράστασης Ιστορικών γεγονότων ΘΕΡΙΣΤΑΔΩΝ, το περασμένο Σαββατοκύριακο (13 & 14/4/2024) κατόπιν προσκλήσεως βρέθηκε στην Άμφισσα και έλαβε μέρος στις τετραήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.  Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επιτόπιες αναπαραστάσεις  στους χώρους που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα  το 1821, ομιλίες, εκθέσεις, πανηγυρισμό της νίκης μέσα στο κάστρο όπως την ώρα της παράδοσής του από τους Τούρκους στους Έλληνες, και την Κυριακή 14/4/2024  δοξολογία στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου, κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαϊα, με αποκορύφωμα τη λαμπρή παρέλαση μπροστά στους επισήμους τοπικούς άρχοντες.. Το πολυπληθές κοινό που συνέρεε από όλη την  περιοχή κατέκλεισε την πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τα δρώμενα. Σχολεία απο  όλο το Ν. Φωκίδας ενδεδυμένα με Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, πολιτιστικοί Σύλλογοι, τμήματα αναβιώσεων και αναπαράστασης ιστορικών γεγονότων, εκπρόσωποι φορέων  από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας και επίσημα πρόσωπα, παρευρέθησαν να αποδώσουν φόρο τιμής  σ’ αυτούς που πολέμησαν για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τους Τούρκους.

ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ όπως πάντα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό και προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση, αποσπώντας παρατεταμένα χειροκροτήματα και παράλληλα τα καλύτερα σχόλια από το κοινό που ζητωκραύγαζε και φώναζε ” μπράβο” στα Τρίκαλα”. Κατόπιν όλων αυτών ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ θέλουν να συγχαρούν και να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές και τον Δήμο Δελφών για τη θερμή Φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φίλους και συνεργάτες – μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων για την άψογη συνεργασία.