Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης στις ανασκαφές στην Αρχαία Πέλιννα

Σημαντικά χαρακτηρίζονται τα ευρήματα που φέρνει στο φως καθημερινά η αρχαιολογική σκαπάνη στο χώρο της Αρχαίας Πέλιννα. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αρχαιολόγοι και υπάλληλοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων συνεχίζουν τις ανασκαφές στα τείχη της Αρχαίας Πέλιννα, φέρνοντας νέα στοιχεία για το σημαντικό αυτό μνημείο της περιοχής, του νομού Τρικάλων και του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στον Πετρόπορο και στην περιοχή των ανασκαφών βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την «Krini Live» ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Ο αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία με την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά στις εργασίες και ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους που εποπτεύουν το έργο για την πορεία και τα στάδιά του. Ταυτόχρονα πληροφορήθηκε για τα ευρήματα που έρχονται στο φως και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα των ερευνών.

Μιλώντας στην «Krini Live» ο αντιπεριφερειάρχης, επικέντρωσε την προσοχή του στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που εργάζονται μεθοδικά στοχεύοντας στην ανάδειξη της ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Στα Τρίκαλα υπάρχει μια άριστη συνεργασία, μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υπουργείου Πολιτισμού και Εφορίας Αρχαιοτήτων, για την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας μας. Οι εργασίες στην Αρχαία Πέλιννα συνεχίζονται κανονικά και πραγματικά τα στοιχεία που έρχονται στο φως μας χαροποιούν ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με πλούσια ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι ξεμπλοκάρουν όλα τα έργα και άμεσα θα μπορούμε να εντάξουμε και τα υπόλοιπα που σχεδιάζουμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους», τόνισε ο κ. Μιχαλάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης θα βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με την ΕΦΑ Τρικάλων και την προϊσταμένη κα Κρυσταλία Μαντζανά, προκειμένου να υπάρχει άμεση διευθέτηση των όποιων θεμάτων προκύπτουν.