Κατά μια εβδομάδα αργότερα «πάνε» οι εκλογές στο «Κίνημα Αλλαγής»

Οι εκλογές είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν πανελλαδικά αλλά και σε επίπεδο νομού στις 4 Μαρτίου, ωστόσο σειρά θεμάτων που προέκυψαν έκριναν απαραίτητη τη μετάθεση της ημερομηνίας μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Κατά μία εβδομάδα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής». Το ιδρυτικό συνέδριο όπως είναι γνωστό θα διεξαχθεί στην Αθήνα το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.

Οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν πανελλαδικά αλλά και σε επίπεδο νομού στις 4 Μαρτίου, ωστόσο σειρά θεμάτων που προέκυψαν έκριναν απαραίτητη τη μετάθεση της ημερομηνίας, μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών μετατέθηκε εξαιτίας των πολλών προσυνεδριακών εκδηλώσεων που ζητείται να οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα, του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για συμμετοχή στις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων: α) από όσους συμμετείχαν στις εκλογές ανάδειξης Επικεφαλής αλλά δεν γράφτηκαν ως μέλη β) από πολίτες που τώρα επιθυμούν να ενταχθούν στο Κίνημα Αλλαγής και για λόγους αρτιότερης προετοιμασίας της διαδικασίας  και  σε συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Πλέον υπάρχει αλλαγή σε όλες τις ημερομηνίες των διαδικασιών που θα προηγούνταν των εκλογών.

Συγκεκριμένα για την εγγραφή μελών, μέσω της ιστοσελίδας kinimaallagis.gr ως καταληκτική προθεσμία καθορίζεται η Πέμπτη 1 Μαρτίου και μέχρι 12:00 τα μεσάνυχτα, με δυνατότητα καταβολής της οικονομικής εισφοράς και ως κατά την ημέρα εκλογής. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο που θα ειδοποιήσει όλα τα μέλη για τις διαδικασίες.

Για υποβολή υποψηφιοτήτων ανάδειξης συνέδρων, καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 2 Μαρτίου έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Απόσυρση υποψηφιότητας μπορεί να γίνει έως 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Μαρτίου.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί προσομοίωση της διαδικασίας σε όλα τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν, στο νομό Τρικάλων τέσσερα συνολικά στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, την Πύλη και την Φαρκαδόνα.